Németországban ősszel az oltatlanoknak jöhetnek a lezárások

Lezárások jöhetnek Németországban csak az oltatlanoknak

Helge Braun, a kancellária vezetője szerint Németországban őszig a járványügyi számok nagyon megnőhetnek. Elképzelése szerint ekkor már a be nem oltott teszteltek sem engedhetnek meg maguknak bizonyos dolgokat. A beoltottak viszont több szabadsághoz jutnak ha jön a 4. hullám, mondta a politikus.




Helge Braun CDU tag és a kancellária minisztere bejelentette, hogy az oltatlanok ősszel korlátozásokkal kell, hogy számoljanak.

A beoltottak egyre több szabadságot kapnak majd, mint az oltatlanok. Addig, amíg az oltóanyag hatásos a delta vírusvariáns ellen, addig a megszokott lezárásra nem lesz szükség.

1788
Szerinted teljes lezárás ill. szigorítás lesz ősszel / télen, vagy csak azoknak, akik nincsenek beoltva? 2021. július 7.

Azzal kell majd számolni, hogy annak ellenére, hogy már nagy az átoltottság, bizonyos dolgok, mint pl. étterem, mozi és stadionlátogatások a tesztelteknek és az oltatlanoknak nem lesznek elérhetőek, mivel a rizikó túl nagy, mondta Braun.

Braun azt is elmondta, hogy ez jogilag is kivitelezhető lesz.

Az államnak az a kötelessége, hogy megvédje a polgárok egészségét. Ehhez hozzá tartozik, hogy az egészségügyi intézetek télen ne legyenek arra kényszerülve, hogy egyéb súlyos betegségekkel az operációkra várókat elutasítsanak. Ugyanakkor az oltatlanokat is meg kell védeni, nyilatkozta Braun.




Szeptember 26-án lesznek a választások Németországban. Addig a járványügyi számok az egészségügyi miniszter szerint is radikálisan meg fognak nőni.

A megbetegedések szintje elérheti a történelmi csúcsot. A sok fertőzött ember minden beoltatlan kapcsolattartója karanténban lesz. A cégek munkafolyamataira gyakorolt ​​hatásai óriásiak lehetnek, amint ez már Nagy-Britanniában is megfigyelhető.

– mondta Braun.

Szülőknek, tanároknak, iskolai buszvezetőknek is oltás kell

Amennyiben a járványügyi számok a vártnak megfelelően nőnek, az iskoláknak sem lesz könnyű dolguk.

Ezért Braun számára egyértelmű, hogy a szülők, tanárok, iskolai házmesterek, iskolai buszvezetők mind be kell, hogy legyenek oltva.

Ha ezek a csoportok mind be lesznek már oltva, akkor csökken a gyerekek számára is a fertőzésveszély, mondta Braun.

A maszkkötelezettséget a tömegközlekedésben és az iskolai oktatásban meg kell tartani, mert a távolságtartás és a szellőztetés nem elég.




Ugyanakkor az önkormányzatok nem szeretnének sehol lezárást, mert az végzetes lenne az emberek és a gazdaság számára is.

A Városok és Önkormányzatok Szövetségének vezetője Gerd Landsberg azt mondta, hogy sokan már alig fogadnák el az ismételt lezárásokat.

A kormánynak és a tartománynak pedig időben kell tájékoztatniuk az embereket, hogy milyen jellegű lezárásokat akarnak ősztől és hol.

Ő is megerősítette, hogy nem kizárt, hogy nőni fognak a járványügyi számok, de a megbetegedések kevésbé lesznek súlyos lefolyásúak, mivel elsősorban a fiatalabbakat érinti majd, más országok tapasztalatai alapján.

Szerinte a járványügyi számok mellett főleg a kórházi terheltséget kell majd figyelni és a tartományoknak közös egyezségre kell jutniuk.

El kell kerülnünk, hogy az egyik tartományban bezárják az éttermeket, mert nőnek a járványügyi számok, de a más tartományban nem, és nyitva maradnak” – mondta Landsberg.

A Robert Koch Intézet adatai alapján jelenleg Németországban 49,1%-a az embereknek van kétszer beoltva. Egy oltással 60,8%-a rendelkezik az országnak.

Forrás Foto Wiki


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.