Nürnberg: elutasították a beteg gyerek vizsgálatát, mert nem volt PCR-tesztje

Kötelező a PCR teszt az orvosnál?

Egy nürnbergi orvos praxisa megtagadta egy tizenkét éves beteg lány kezelését, mert nem volt PCR tesztje. Az anya felháborodottan mesélte el történetét a bajor lapnak. Vajon jogos az ilyen kérés? Mit lehet ilyenkor tenni?




Egy nürnbergi orvos praxisa megtagadta egy beteg gyermek kezelését negatív PCR -teszt nélkül.

A lányom aznap reggel elvégezte a korona gyorstesztet az iskolában, ami negatív volt” – mondta az anya a nordbayern.de -nek adott interjújában.

Az iskola felhívta, és közölte vele, hogy tizenkét éves lányának fáj a torka és a füle, és már nem tud részt venni az órákon. Az anya ezután felhívott egy fül -orr -gégész orvost, hogy rövid időn belül időpontot egyeztessen gyermekével.

A praxis azonban bejelentette, hogy a gyermek csak negatív PCR -teszttel fordulhat az orvoshoz. Az anya ezután két másik praxissal is konzultált, de ők is ugyanazt kérték.

A gyermekem beteg, és nem kap orvosi segítséget, ez nagyon bosszantó” – mondta a nürnbergi nő.

Saját bevallása szerint szerette volna megkímélni a lányát a PCR -vizsgálat eljárásától, majd az eredményre várástól.




Nürnberg: az orvos praxisa nem járt el jogszerűen

A bajor egészségügyi minisztérium szerint az orvos látogatásához nem kötelező a negatív PCR -teszt.

Azokra a gyakorlatokra, amelyekben orvosi, terápiás és ápolási szolgáltatásokat nyújtanak, vagy orvosilag szükséges kezeléseket kínálnak, a következők vonatkoznak: Tesztet nem kell bemutatni” – áll a hatóság honlapján.

A tizenkét éves beteg lány esetében az egészségügyi minisztérium szóvivője kifejti:

Azok a betegek elutasítása, akik nem tudnak negatív PCR-tesztet bemutatni, csak egyedi esetekben képzelhető el, ha minden védekezés ellenére a meghozott intézkedések elfogadhatatlan kockázatot jelentenek az orvosok, a praxis személyzete vagy más betegek számára. A negatív PCR -teszt ezért nem magától értetődően követelhető.




Végül a beteg gyermek édesanyja egy negyedik praxisban kapott időpontot PCR teszt nélkül, a lány pedig meggyógyult. A nürnbergi nő elmesélte az orvosnak a korábbi három fül -orr -gégész viselkedését, aki nem tudta megérteni kollégáit.

De mit tegyenek a betegek, ha egy praxis PCR tesztet követel?

A szóvivő azt tanácsolja, lépjen kapcsolatba a Bajorországi Pénztári Egészségbiztosítási Orvosok Szövetségével (KVB-Kassenärztliche Vereinigung Bayerns).

Axel Heise, a KVB sajtóreferensének két tippje van a kötelező egészségbiztosítással rendelkezők számára.

Az esetet e-mailben jelentheti be az info@kvb.de címre, bár az orvost fel kell menteni titoktartási kötelezettsége alól. Heise azt is ajánlja:

Az ügyeleti szolgálat segítségével a 116-117-es telefonszámon időpontot is kérhet a környékbeli orvoshoz.

A privát biztosítósoknak Heise azt tanácsolja, hogy ilyen esetben forduljanak saját egészségbiztosítójukhoz.

Forrás Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.