Oktoberfest Dubaiban? A tervek már elkészültek

Oktoberfest Dubaiban a járvány miatt

Az elmúlt évben a járvány miatt le kellett mondani az Oktoberfest-et, és ez ebben az évben sem lesz másképp. Ezért a szervezőknek valami különleges jutott eszükbe: egy fesztivál a sivatagban, ami rekordokat dönthet és hónapokig tart.

Már tavaly is elmaradt az Oktoberfest a koronavírus járvány miatt, és ebben az évben sem tudott semmi biztatót mondani München főpolgármestere.

Egy szervező azonban vad ötlettel állt elő. Dubai már készül az őszi Expo-világkiállításra, ahol lenne hely az Oktoberfest-nek is.

A tervezet szerint a hagyományoknak megfelelően állítanák föl a fesztivál helyszínét, sörsátorokkal, standokkal, német sláger énekesekkel. 620 üzemeltető működne 400.000 nm-en. Minden olyan lenne, mint az eredeti, csak egy másik országban.

A leghosszabb sörpulttal, a legnagyobb májusi fával és a legnagyobb sörösüveggel döntenének meg minden eddigi rekordot. A szervezők havi 4 millió vendéggel számolnak.

30 sátorban 12-24 óráig egyidőben folyna a dáridó. A tervek mögött a berlini Charles Blume szervezőcége és a volt vendéglátós Dirk Ippen áll, a projekt 50 millió Euróba kerülne, a terveket az oldalukon lehet megnézni.

Az igazi hangulat érdekében az új helyszínen felépítenék a Bavaria-Statue-t, a vásárosok pedig egyenesen Bajorországból utaznának a helyszínre.

A bavaria statue bajor szobor Münchenben
A Bavaria Statue egy monumentális 19. századi bronz szobor Münchenben. A bajor szülőföld női megszemélyesítése, kiterjesztve annak erejét és dicsőségét. A szobor egy együttes része, amely magában foglalja a hírességek csarnokát és a lépcsőt is.

Már megvan a prominens vendéglista is, olyan nevekkel, mint Arnold Schwarzenegger, Lothar Matthäus, Giulia Siegel és Pamela Anderson.

A tervek még nem véglegesek és még hivatalos bejelentés nem történt, de Németországban már megszülettek az első vicces karikatúrák.

Lehet, hogy az idei Oktoberfestet Dubaiban rendezik meg

Az őszi dubai expóra a résztvevők már most jelentkeznek. A nagysága és időtartama miatt ez lenne a világ legnagyobb Volksfest-je, október 7-től március 31-ig tartana.

Az Egyesül Arab Emirátus már a lakosság felét beoltotta. A dubai Oktoberfest-en modern higiéniai koncepciók lennének érvényben, ígéri a szervező.

A világkiállításon 190 ország lesz jelen, a motto: “Connecting Minds, Creating the Future”. Ez az első ilyen expo egy arab országban.

Forrás1 Forrás2 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.