Oltás mindenkinek Bajorország és BW háziorvosainál – Bajorország május 21-én nyit

Bajorországban megnyitnak a strandok

A háziorvosok Bajorországban és Baden-Württembergben már jövő héttől bárkit beolthatnak bármilyen vakcinával, így az oltás végre bárki számára elérhető lesz. Söder ugyanakkor további nyitásokat jelent be Bajorországban.
Bajorország és Baden-Württemberg jövő hét hétfőtől felfüggeszti a prioritásokat a koronavírus oltásra vonatkozólag a háziorvosoknál. Az oltási központokban azonban továbbra is az eddig tervezettek alapján történik, vagyis fontossági csoportok szerint.

2420
Beoltatod megad? 2021. május 10.

Az Astrazeneca és a Johnson & Johnson vakcináknál már korábban feloldották a priorizálást, a többi vakcinára nézve ezt Németország júniusra tervezte. Bajorország és Baden-Württemberg viszont gyorsabban akar haladni az oltásokkal.
Baden-Württembergben az oltási központok megkezdik a 3. prioritású csoportok beoltását, amihez a munkájukból kifolyólag beoltandó személyek vonatkoznak.

Söder ugyanakkor bejelentette a következő nyitási lépéseket Bajorországban.

Május 21-től, ahol a 100-as érték alá esnek a járványügyi számok, ott megnyitnak a strandok tesztteléssel és előzetes regisztrálással. A szabadtéri kulturális programokra is lehetőség lesz 250 főig, ülőhellyel.

Pünkösd után vizsgálják meg, hogy a beltéri gasztronómiát mikor lehetne megnyitni és hogyan. Ezután Söder dicsérte Bajorország helyes járványügyi lépéseit az elmúlt időszakban.
Nyitás Nordrhein-Westfalen tartományban is lesz, szombattól. Megnyitnak az üzletek, a teraszok, a hotelek és a szabadtéri rendezvények 500 főig lehetségesek lesznek.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.