Ónos eső miatt Németország déli és középső részére figyelmeztetést adtak ki

Január 17-én szerdán éjjel havazás és ónos eső várható Németország déli részén, a vonat és repülő közlekedésben is korlátozásokra kell számítani.
Járattörlések, késések, csúszós utak

Szerdán a szélsőséges téli időjárás súlyos közlekedési fennakadásokkal fenyeget.

A Deutsche Bahn arra kéri a vonattal közlekedőket, hogy halasszák el utazásaikat a várható járatkiesések miatt, melyet az időjárás okozhat.

Németország déli és középső részén szerdán súlyos fennakadások lehetnek a közlekedésben a heves havazás és az ónos eső miatt.

A Német Meteorológiai Szolgálat (DWD) a közúti és vasúti közlekedésben várható súlyos fennakadásokra figyelmeztet.

Az jég okozta károk miatt a Deutsche Bahn a honlapján közölte, hogy járatkiesésekre kell számítani, és arra kéri a vonattal közlekedőket, hogy utazás előtt ellenőrizzék járataikat.

Aki szerdára tervezett utazását el akarja halasztani, az későbbi időpontban felhasználhatja jegyét, akkor is, ha a célállomáshoz máshol kell átszállni, mint a jegyen áll. A Deutsche Bahn tájékoztatása szerint a helyfoglalásokat ingyenesen le lehet mondani. A német vasút ilyen engedményeket akkor tesz, amikor krízis helyzet van.
Frankfurt és München repterein korlátozzák a járatokat

Németország legnagyobb repülőterén, Frankfurt am Mainban késésekkel és járattörlésekkel számolnak. A repülőtér honlapja szerint csütörtökön még folytatódhat a járatkorlátozás.

Itt is arra hívják fel az utazók figyelmét, hogy indulás előtt ellenőrizzék a járatukat.

Ez vonatkozik a müncheni repülőtérre is, előreláthatólag délig korlátozzák az indulásokat.

A Lufthansa bejelentette, hogy csak a legszükségesebb gépeket indítják, a legtöbbet törlik, akár rövid, akár hosszútávú utakról legyen szó.

Baden-Württemberg és Bajorországot éri először a kellemetlen időjárás

A -2 és -11 fok közötti fagyos éjszakát követően kora reggel várhatóan Franciaország felől érkezik a “Gertrud” nevű alacsony légnyomású front.

Az éjszaka második felében eleinte Baden-Württemberg délnyugati részén mozog, majd északkelet felé terjeszkedik.
A DWD szerint Baden-Württemberg, Bajorország, Rajna-vidék-Pfalz, Hessen, Türingia és Szászország tartományokat teljesen vagy részben érinti a jégeső miatti extrém időjárás, több területre is figyelmeztetést adnak ki.

A meteorológiai szolgálat szerint az éjszaka második felében délnyugaton esőzések kezdődnek, szerda estére a fagyott eső mindenhol jegesedést okozhat.

Rajna-vidék-Pfalz és Saar-vidék déli részétől Dél-Hessen és Bajorország északnyugati részéig a négyzetméterenként 20-30 liter közötti csapadék akár extrém jegesedést is okozhat tárgyakon, felsővezetékeken és fákon.
Forrás

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.