Orbán korona-káoszba sodorja az országát – sértő megjegyzés Németországnak, írja egy német lap

Korona-sokk Budapestről: Magyarország a második hullám miatt bezárja a határait Ausztria felé is. Úgy tűnik, a hatóságok nem voltak erre fölkészülve. – írja a Merkur és a Frankfurter Rundschau német lap.

Magyarország teljesen zavartan áll a döntés előtt. A hírre még a magyar turisztikai hivatal sem volt fölkészülve. A saját weboldalán, a wowhungary.com-on sincs  semmilyen információ az új döntést illetően.

Orbán Viktor láthatóan a saját turisztikai ügynökségét is meglepte.

A weboldalon még mindig az áll, hogy “Magyarország biztonságos“, vagy, hogy “a külföldiek jöhetnek Magyarországra“. Ez jelenleg még érvényes, de már csak szeptember 1-ig. Onnantól kezdve a beutazás legalább egy hónapra csak nyomós okból lehetséges.

A Facebook oldalon sem olvasni semmilyen információt még szombaton az új rendelkezésről a Magyarországra utazni vágyók számára, de azoknak sem, akik már pl. utakat foglaltak le a Balatonhoz vagy Budapestre.

Ehelyett még mindig egy imagefilm látható, melyet még akkor posztoltak, mielőtt Orbán Viktor az országát egy döntéssel a káoszba sodorta.

Az 57 éves jobboldali populista politikus jól ismert hirtelen döntéseiről és konokságáról. A 2015-ös un. menekültválság óta Orbán az Európai Unión belül Merkel “ellenségének” számít.

De úgy látszik, hogy Magyarország partnerei sem lehetnek jól informáltak. A külügyminisztérium weboldalán az áll az új szabályozást illetően, hogy “a részletek még nem ismertek”.
Gyulyás kijelentése nem volt túl szerencsés

Gulyás Gergely egy mondatával megsértette Németországot és az egész Európai Uniót. Egy ORF-tudosító, Ernst Gelegs szerint a sok helyen bevezetett lámpás rendszerre vonatkozólag az volt a válasza: “Magyarország zöld, minden más piros!”

A magyar határőrség most egy herkulesi feladat előtt áll, hiszen Magyarországnak 7 szomszédos országa van.

Miközben olyan országok, mint Spanyolország, Franciaország és Németország is küzd a megemelkedett járványügyi számaival, Magyarország lezárja a határait, Ausztria felé is.

Mi lesz a német turistákkal?

Habár pár napja Magyarország még nagyüzemben reklámozta magát a különböző médiákban, hogy odavonzza a turistákat, nyaralni vágyókat, egy a sok közül ez a Youtube video: Hauptstadt Budapest bei Youtube

A videó végén az olvasható, “Budapest mindig vár rád“.

A Balaton pl. egy közkedvelt nyaralási célpontja a Németországból és Ausztriából érkezőknek.

A magyar kormány azzal indokolta drasztikus lépését, hogy a vírus külföldről jön.

A hivatalos számok alapján Magyarországot a koronavírus járvány aránylag megkímélte, 5 500 fertőzéses eset és kb. 600 halálesetet közöltek, a számokat azonban elég nehéz ellenőrizni.

A magyar állampolgároknak is két tesztet kell végeztetniük beutazáskor szeptember 1-től, máskülönben 14 napos karantén vár rájuk.

A határzár egyelőre egy hónapig érvényes. A német cikk szerint egyes országok kivételek lehetnek, ahol elég alacsony a fertőzöttségi szint.

FORRÁS: www.fr.de www.merkur.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.