Passauban egy teherautó a tömegbe hajtott a sétálóutcában, egy ember meghalt

Gyalogosok közé hajtott egy teherautó Passauban. Egy nő meghalt, öt ember megsérült. A sofőr is kórházba került. A rendőrség szerint baleset történt.
A baleset péntek reggel 9:50 körül történt Passau központjában. A rendőrség jelentése szerint a 63 éves teherautó sofőrje péntek reggel az üzletek mentén a Bahnhofsstrassén szállított ki árut.

Rendőrségi jelentések szerint a teherautó az áru kipakolására készült, amikor manőverre került sor, hogy egy másik járművet kikerüljön, közben a járókelők közé hajtott.

A sofőrt kórházba szállították, a Bild német újság leírása alapján ki kellett őt menteni a fülkéből, valószínűleg sérüléseket szenvedett, ahogy nekihajtott egy oszlopnak is, a lenti videó szerint. Azt is elmondják, hogy a rendszáma Oberpfalz-i volt.

A balesetben egy nő meghalt, öten megsérültek, köztük többen súlyosan.

Különösen szomorú, hogy a 37 éves halálra gázolt anya 11 éves lánya is a súlyos sérültek között van. Frissítés: Sajnos a kislány belehalt sérüléseibe.

A 37 éves nő a baleset helyszínén meghalt. A többi sérültet több mentőhelikopter vitte kórházba.
Egy szemtanú így nyilatkozott: Egy teherautó belehajtott az emberek közé a sétálóutca közepén a H&M és a Woolworth üzletek közelében. Egy másik szemtanú pedig elmondta, hogy egy piros, 7,5 tonnás teherautó volt.

A baleset helyszínét péntek reggel lezárták, a helyszínen számos rendőr, tűzoltó és mentőszolgálat munkatársa tartózkodott.

A rendőrség szóvivője elutasította a közösségi médiában megjelent híreszteléseket, miszerint a baleset szándékos lehetett:

Határozottan úgy véljük, hogy baleset történt.

A baleset pontos körülményeit most egy szakértő tisztázza. A teherautót elvontatták és a rendőrség részletes vizsgálat alá veti.

Jürgen Dupper (SPD), Passau főpolgármestere kifejezte mély szomorúságát és döbbenetét. A Passauer Neue Presse című újságnak kifejezte mély együttérzését az érintettek felé.

Dupper köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak, akik a szörnyű körülmények között példásan végezték munkájukat.


Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.