Putyin mulat a nyugat energiatakarékossági tervein

Németország a zuhanyzáson is spórol

Az ukrán háború eredményeként gázhiány lép fel Európában. Az energiamegtakarítás érdekében sok ország a lakosságát spórolásra szólítja fel. Az orosz elnök azonban mulat ezen és a nyugati vezetők kudarcáról beszél.
Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin gúnyolódott az energiamegtakarítási javaslatokon, amelyeket például Németországban tesznek a feszült gázhelyzet miatt, erről számolt be a német ntv online hírportál.

Nemrégiben egy rajzot látott, amelyen az embereknek azt javasolták, hogy csak a test egyes részeit mossák meg, hogy meleg vizet takarítsanak meg Putyin rovására. “Ez mi akar lenni?” – mondta a Kreml vezetője az Interfax ügynökség szerint.

Maguk teljesen megőrültek. Spóroljon vizet, spóroljon áramot … micsoda bolondság. Saját maguk hibáztak ez ügyben, és most nem tudják mit tegyenek és keresik a hibást.

Moszkva most nyilatkozik először ez ügyben, hogy a háború miatti nyugati szankciókkal lehet, hogy nagyobb kárt tesz nyugat magában, mint Oroszországban.

Ezenkívül Putyin azzal vádolta a nyugati politikusokat, hogy Oroszországot hibáztatják a saját hibájukért. “Sok országban már divat lett az energiaszektorban spekulálni“, mondta a Kreml vezetője.
Megfélemlítik az embereket ezekkel a problémákkal, majd indokolatlan és kiszámíthatatlan döntéseket hoznak. Ezután bűnösöket keresnek. Oroszországot energiaszolgáltatóként felelősségre vonják, pedig semmi köze hozzá.

Németországban és más európai országokban az aggodalom nemrégiben hirtelen megnövekedett egy lehetséges gázhiány miatt. A háttér a Gazprom orosz állami vállalatának jelentősen csökkentett gázszállítása, annak esetleges teljes leállítása miatt volt. Az Északi Áramlat 1 azonban ismét szállít gázt, igaz, Németországba egyelőre csökkentett mennyiségben.

A fake rajz, ami a szociális médiákban elterjedt!

 

Egy fake rajz arról, hogy Németország hogyan spóroljon a zuhanyzással

Egy rajz kering a közösségi médiában, amelyről azt mondják, hogy Németországban társadalmi hirdetés, és megmutatja, hogy a testnek csak négy részét kell mosni Putyin bosszantására. A kép tetején található felirat:

“Csak ezt a négy területet mossa meg, ha Putyint szeretné bosszantani. A vízzel is spórolni kell a szabadság érdekében “.

Különösen Bulgáriában terjedt el ez a rajz, állítólagosan a német BILD újság tette közzé, hogyan mosakodjanak kevesebbet a német emberek Putyin bosszantására.

Valójában ebből egyik sem igaz. A kép előszőr április 24-én jelent meg Twitteren német nyelvű szöveggel. Ezután egyre többen kutakodni kezdtek a kép forrása után, míg végül kiderült, hogy egy orosz-párti szociális média felhasználó tette először közzé, hogy ezzel téves információt közöljön Németországról.

Forrás Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.