Rekord bevétel és éves prémium a Porsche dolgozóinak Németországban

Az autóipar krízise ellenére a Porsche továbbra is bőven nyereséges. Rekord bevétellel büszkélkedhet a tavalyi évre vonatkozólag és ebből az alkalmazottak is részesednek, mint minden évben. Idén 9.700 Euró-t személyenként. Ilyen magas prémiumot még soha nem osztott ki a cég.

A Porsche kitűnő autókat gyárt és ezáltal gazdaságilag is nagyon sikeres. Ebben a sikerben a dolgozókkal is szeretne a cég osztozni: 25.000 munkatársával a Porsche AG Németország-ban dolgozók kapnak idén is prémiumot.

Azaz 9.000 Euró prémiumot és 700 Euró-t a nyugdíjpénztárba kapnak meg az alkalmazottak, ahogyan ezt a Porsche szerdán hírűl adta. Ezt a Porsche AG németországi dolgozói kapják meg.

Alapvetően ezt az összeget mindenki megkapja a cégnél, függetlenül a beosztásától, azonban ha valaki nem teljes munkaidőben dolgozik vagy még nem elég régóta, az nem a teljes összeget. Előző évben a Porsche dolgozók 9.656 Eurós prémiumot kaptak.

Tavaly több, mint 256.000 Porsche lett világszerte kiadva, 4%-kal több, mint 2017-ben. A forgalom pedig több, mint 10%-kal növekedett, összesen 25,8 milliárd Euró lett.

Ebből a nyereség 3,1 milliárd Euró maradt, 3%-kal több, mint 2017-ben.

A Porsche legújabban az elektromos autógyártásra koncentrál. 2025-re minden második legyártott autó elektronikus lesz, (E-Antrieb) vagy hibrid.

Egyéb cégek 

Nem a Porsche az egyetlen cég, amely évente prémiumot oszt ki a dolgozóinak. A Mercedes és a Bosch is vezető szerepet töltenek be ebben. A Bosch pár napja jelentette be, hogy áprilisban a keresetek felét osztja ki prémiumként, ami ott kb. 2.652 Euró-t jelent személyenként. De az Ulmi cég Liqui Moly is hatalmas összeget fizetett tavaly a 835 dolgozójának, fejenként 11.000 Eurót kaptak. Ezek közül egyébként mindegyik cég Baden-Württembergben van, csak érdekesség képpen.

2016-17 prémium osztások a cégeknél, összehasonlítás

A listát bővíthetné még a ZF Friedrichshafen és a Skoda is, ahol pl. minden Csehországi alkalmazott kap prémiumot.

 

FORRÁS: https://www.welt.de/wirtschaft/article190584003/Porsche-Riesen-Praemie-fuer-Mitarbeiter-in-Deutschland.html

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.