Rekordmeleg volt az október Németországban

Rekordmeleg októberben Németországban 2022

Az elmúlt hétvégén csodálatos időjárás volt Németország szerte, van ahol 27 fokos hőmérséklettel. Az időjárási állomások feljegyzései szerint az idei október volt a legmelegebb 1881 óta.




Az egész 2022-es év már eddig is kivételes volt a hőmérséklet és a csapadék tekintetében Németországban, de az október még ennél is jobb volt, és egyelőre úgy néz ki, ez a legmelegebb október az időjárási feljegyzések 1881-es kezdete óta.

Péntektől vasárnapig helyenként akár 26 fokos nyárias hőmérsékletet is mértek Bajorországban, vasárnap a közép-frankföldi Rothenburg ob der Tauberben 25,5 fokot, Garmisch Partenkirchenben pedig 25,2 fokot.

A legmagasabb hőmérsékletet október 28-án Müllheim, Baden-Württembergben mérték 28,7 fokkal. A legalacsonyabb értéket -2,3 fokot október 20-án mérték Karlshagen Mecklenburg-Vorpommern tartományban.

Eddig a legmelegebb október 2001-ben volt, amikor az átlagos hőmérséklet Németországban 12,50 fok volt.




A legmelegebb tartomány 1961-hez és 1990-hez képest Baden-Württemberg volt, míg Nordrhein-Wesfalen és Schleswig-Holstein képviselte a leghidegebb tartományt.

Kevesebb ködös idő volt idén októberben és kevesebb eső is esett az átlagosnál. A legtöbb napsütés tartományt nézve átlagosan Brandenburgban volt, míg Saarlandban a legkevesebb.

A legtöbb napsütés Berlin-Dahlem (Berlin) felett volt, a legkevesebb Glücksburg-Meierwik-ben (Schleswig-Holstein) felett.

Még akkor is, ha a hőmérséklet lassan csökken, csütörtökig bezárólag még mindig az évszakra jellemző átlag feletti hőmérséklet várható Németországban.

Forrás Címlapfotó: Berlin időjársa a hétvégén


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.