Rendezvényszervezők fontolgatják Berlinben az oltási könyv felmutatását a belépéshez

Oltási igazolvány hamisítás Németországban

Berlin

A sport- és szórakoztató szektor szervezői fontolóra veszik az oltási könyv bemutatását az rendezvények belépési engedélyeként.

A mi szempontunkból elképzelhető, hogy az oltási könyv az átmeneti időszakban szerepet játszhat a belépésben is. Konkrét tervek még nincsenek, de minden lehetőséget meg kell vizsgálnunk, hogy a klubok mielőbb megnyithassanak“. – nyilatkozta Dirk Bamberg, a Német Diszkók és Tánchelyek Szövetségének alelnöke (Bundesverbands der Diskotheken und Tanzbetriebe) a pénteki “Welt” újságnak.

A Berlini Klubbizottság (Berliner Clubcomission) szóvivője Lutz Leichsenring elmondta, hogy a fővárosi klubüzemeltetők egyesülete általánosan nem idegenkedik az ötlettől.

Sok időbe telik majd, mire az éjszakai élet résztvevői, a fiatalok is megkapják az oltást. Meglátjuk, hogy akkor majd szó lehet-e ilyesmiről. Az oltási könyv szabályozását azonban etikailag nagyon érzékeny témának tartom. Azonban a koronavírus járvány megmutatta, hogy kétség esetén készen állunk rendkívüli intézkedések megtételére. A múltban az is elképzelhetetlen lett volna, hogy nyomon kövessük, ki szórakozott nálunk” – mondta Leichsenring.





A sport területén sem zárkóznak el ettől. “Az oltás igazolásának bemutatása nagyszerű lehetőség arra, hogy megakadályozzuk a rendezvényipar pénzügyi tönkremenetelét az átmeneti időszakban, amíg a lakosság nagy részét még nem oltották be” – mondta Edwin Weindorfer, az Emotion Group vezetője, Európa egyik legnagyobb teniszjátékok szervezője a “Welt” újságnak.

Alapvetően nyitottak vagyunk arra, hogy ellenőrizzük, hogy a látogatók a versenyek előtt bemutassák az oltási könyvüket. Így már nem lesz szükség a gyors tesztet elvégezni a bejárat előtt, és nem kell negatív korona-teszt eredményt felmutatni.

Weindorfer nem annyira lát ebben etikai konfliktust. “Ezzel a lehetőséggel senkit nem zárnánk ki a teniszjátékokból“. A jövőben a témát meg akarja vitatni tenisz ernyőszervezeteivel.

FORRÁS: www.oldenburger-onlinezeitung.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.