Seehofer német belügyminiszter határozottan elutasítja a beoltottak megkülönböztető bánásmódját

Németországban ne legyen megkülönböztetés a beoltottak és nem beoltottak között

Németországban megkezdődtek a koronavírus elleni oltások, de eltart egy ideig, mire mindenkit be lehet oltani.

És mi van azokkal, akik nem tudnak vagy nem akarnak oltást kapni? Kell tartaniuk bármilyen hátránytól?

Seehofer német belügyminiszter óva int a külön jogok bevezetésétől.

Horst Seehofer német belügyminiszter szerint bárkit, akit a koronavírus ellen oltottak be, nem élvezhet külön jogokat.
“Akármennyire is fontos az oltás mindannyiunk számára, akkor sem lehet megkülönböztetett bánásmódban részesíteni a beoltottakat”

– nyilatkozta Seehofer egy német lapnak az oltások országos megkezdése alkalmából.

Szerinte a beoltott és a be nem oltott személyek megkülönböztetése egyenértékű a kötelező oltással és Seehofer a kötelező oltás ellen van, hangsúlyozta.

A vakcina december 26-án érkezett Németországba és a tartományokban december 27-én kezdték meg az oltásokat az idős-és ápoló otthonokban.

Seehofer elutasítja a légitársaságok, privát vállalatok, rendezvényszervezők által fontolgatott megkülönböztető bánásmódot.

“Óva intek ettől mindenkit. A beoltottak különleges bánásmódja megosztaná a társadalmat. Az egyik kiváltsága a másik hátránya.”

„Az államnak semlegesnek kell maradnia, és nem válhat az állampolgárok gyámjává. Az emberek megkapják az orvosi és tudományos ajánlásokat, tanácsokat. Ez fontos a felvilágosítás és tájékoztatás miatt, de a politika itt vissza kell, hogy fogja magát.”

– nyilatkozta Seehofer.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter szombaton ismét kihangsúlyozta, hogy az oltás önkéntes. Ennek ellenére a cél a lehető legtöbb ember beoltása a vírus ellen.

www.merkur.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.