Március 1-től sms-t kapnak a Németországba utazók – a hasznossága vitatott

sms-Németország

Németországba való beutazáskor mindenki kap egy sms-t március 1-től, ami a járványügyi szabályozásokra kellene, hogy felhívja a figyelmet. Ezt a célt nem teljesen éri el, szakemberek szerint értelmetlen.

A német egészségügyi minisztérium tervei alapján március 1-től kap minden Németországba beutazó egy sms-t, hogy a korona-szabályokról értesüljön.

A szöveg így szól:

“Die Bundesregierung: Willkommen/Welcome! Bitte beachten Sie die Test-/Quarantäneregeln; please follow the rules on tests/quarantine.”

sms Németország utazás

A szöveg után egy link következik, ami további információkhoz vezet. Ez az újítás arra szolgálna, hogy a beutazók egy modern módon, digitálisan jussanak hozzá a szükséges és fontos járványügyi információkhoz.
NEM EGYÉRTELMŰ AZ SMS

A valóságban azonban ahelyett, hogy fontos információkat közölne az sms, egy linket küld egy nehezen áttekinthető és nehezen kezelhető weboldalhoz, kritizálják IT szakértők.

Az sms önmagában tehát semmilyen információt nem tartalmaz, hanem egy olyan oldalra vezet, ahol egyből egy német nyelvűcookie-figyelmeztetés” fogadja az oda látogatót és kéri annak elfogadását, amit a németül nem tudók meg sem értenek.

Ezután egy nehezen kezelhető és átlátható oldal jön számos további linkkel, hosszú szöveggel és listával hasznos információ helyett, melyek a beutazót segítenék.

E helyett az oldalra látogatóknak megpróbálják elmagyarázni, hogy mi a különbség a rizikó-terület, a magasan fertőzött terület és a vírus-variánssal fertőzött területek között.

Ha pedig valaki a tartományokra vonatkozó információkhoz szeretne eljutni, akkor számos nem működő linket és hiányzó adatokat talál.

Az IT szakértők viccesen írják a Twitter bejegyzésükben:

“Megértjük, hogy ilyen hamar nem lehet egy igazán jó megoldást találni, hiszen csak egy év állt rendelkezésre ennek kifejlesztésére.”
A NAGYOBB PROBLÉMA NÉMETORSZÁG DIGITÁLIS HIÁNYOSSÁGAIBAN VAN

Igazán a koronavírus járvány alatt derült ki, hogy Németország mennyire el van maradva a digitalizálás terén.

Kiderült, hogy a legtöbb gyermek nem is rendelkezik a megfelelő digitális rendszer kiépítéséhez és felhasználásához (home-schooling) szükséges segédeszközökkel, a tanulási plattformok pedig sokszor nem működnek.

Az egészségügyi hivatalok de más hivatalok is, nem tudják a feladataikat elvégezni, mert nincs meg hozzá a megfelelő digitális infrastruktúra.

A nagy reményekkel kecsegtető államilag fejlesztett Corona-Warn-App-ből a mai napig hiányoznak fontos funkciók, amit most valószínűleg egy privát szektorból lévő cég fog átvenni.

A politikusok is követelik a digitális forradalmat, egyben ezt a “Merkel időszak” legnagyobb hiányosságának nevezik.

Ez az sms is csak arra jó, hogy a kritikus hangokat tovább erősítsék, írja a bajor magazin.

Bild von petto123 auf Pixabay 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.