Sokan utaznak Dél-Afrikába és a Kanári-szigetekre ünnepekkor

Robberg, Garden út Dél-Afrikában sokan utaznak ide Németországból az ünnepek alatt

Németországban jelenleg alig lehet turisztikai jellegű utazásokat tenni. Január közepéig a hotelek és egyéb szálláshelyek zárva lesznek. Ez azonban sok németet nem tart attól vissza, hogy elutazzanak, közölte a Lufthansa német légitársaság.

A Lufthansa elmondta, hogy már november vége óta sok új foglalás érkezett az ünnepekre. “A vágy az utazásra világszerte nagy” – mondta a Lufthansa vezetője Harry Hohmeister. A foglalások egy héten belül meg ötszöröződtek.
Namíbia, Dél-Afrika és a Kanári-szigetek a divatosak

A németek által különösen a messzi tájak a közkedveltek, ezek közül is Afrika déli része, mint Namíbia és Dél-Afrika vagy Kankun Mexikóban, de Madeira vagy a Kanári-szigetek is nagyon kedvelt utazási célpontok télen.

A Dél-Afrikából és Mexikóból visszatérőkre karantén vár (kivéve Nordrhein-Westfalenben), de Namíbiából, a Kanári-szigetekről vagy Madeiráról visszatérve nem, mivel ezek a területek nem tartoznak az RKI által előírt rizikó-területek közé.

A Lufthansa elmondta, hogy amint egy ország nem számít rizikó-területnek, egyből megnövekszik a foglalások száma. Ezért a légitársaság folyamatosan figyelemmel kíséri a külügyminisztérium ajánlásait és a Robert Koch Institut jelentéseit, és járatait ez alapján tervezik meg az ünnepi időszakra.
Északi-fény, hó, Finnország

Nem csak a meleg égtájak a népszerűek. Télen is szívesen utaznak sokan a hidegebb éghajlatokra. A legközkedveltebb ország északon Finnország, ahol garantált a hó és az északi fény. Jelenleg azonban Finnország nem fogadhat német turistákat.

Finnországba csak ottani lakcímmel rendelkezők utazhatnak be ill. üzleti út miatt, vagy akik ott tanulnak. Ezek a korlátozások jelenleg december közepéig tartanak, ezért sokan reménykednek, hogy a karácsonyi vagy a szilveszteri szünidőt a finn Lappföldön tölthetik, bár ennek valószínűsége elég kicsi.
Elbocsájtások a Lufthansánál

Ennek ellenére a Lufthansa bejelentette, hogy az év végéig 29.000 állást szüntet meg, így 109.000 dolgozó marad. A legtöbb megszüntetett állás külföldi, 20.000 fő.

Jövőre Németországban további 10.000 állást fognak megszüntetni a csökkentett számú repülőjáratok miatt.

A vezetőség elmondta, hogy a légitársaság tovább fog zsugorodni, nem lesz több, mint 100.000 állásra szükségük hosszú távon.

www.rnd.de, www.tageschau.de, www.meiers-weltreisen.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.