Súlyos baleset érte Stuttgartban Orbán Viktor konvoját – egy rendőr meghalt, a vétkes egy 69 éves sofőr

Súlyos baleset történt Stuttgartban hétfő reggel Orbán Viktor magyar miniszterelnök távozása közben. A stuttgarti repülőtérre tartó kíséretet egy 61 éves rendőr kísérte, akit egy idősebb női sofőr olyan súlyosan megsebesített, hogy később meghalt. Egy 27 éves rendőr szintén súlyos sérüléseket szenvedett.
Súlyos baleset érte Orbán Viktor stuttgarti konvoját. A miniszterelnök a repülőtérre tartott hétfő délelőtt, amikor a kíséretéhez tartozó két motoros rendőr összeütközött egy autóval. A balesetben egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsérült – számolt be több német hírportál is a súlyos balesetről. Orbán Viktor előző este a stuttgarti stadionban nézte végig a magyar válogatott Skócia elleni meccsét.

A balesetről előszőr a stuttgarti rendőrség tett bejegyzést Facebook oldalán nem említve Orbán Viktor nevét, csak később a hozzászólásokban. A Welt híreiben elmondták, hogy a hírt nem közölték azonnal, csak estére kezdtek el foglalkozni vele, a rendőrség is csak kérdésekre adott válaszában erősítette meg Orbán Viktor nevét.

Ugyanakkor szakértő mondja el véleményét, miszerint érthetetlen számára, hogy a rendőri jelzéseket hogyan nem vehette észre a vétkes sofőr.

A baleset hétfőn 11:15 perc körül történt, a stuttgarti Degerloch városrészben lévő Albplatzon. A balesetet egy 69 éves nő okozta BMW autójával, aki figyelmen kívül hagyta az elnöki autókonvojnak kijelölt útzárat, és áthajtott rajta. A tilos jelzés ellenére kanyarodott balra, majd elütött egy 61 éves motoros rendőrt, aki Orbán Viktor autóját kísérte.

Az ütközés következtében a rendőrmotor nekicsapódott egy másik kísérő rendőrmotorosnak.  A balesetben mindkét rendőr súlyosan megsérült. A 61 éves rendőr később a kórházban életét vesztette.
A legfrissebb hírekben elmondták, hogy a két motoros rendőr nem Orbán kocsiját kísérte, hanem az út szabaddá tételéért voltak felelősek.

Németországban sajnos sok balesetet okoznak az idősebb sofőrök, ilyenkor mindig felmerül a kérdés, miképp kellene korlátozni az idősebb korosztály vezetői engedélyét.

A rendőrség gyászol, a politikusok megrendültek

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter “szörnyű hírről” számolt be az X-en. Az SPD politikusa részvétéről biztosította a családot és a stuttgarti rendőrkapitányságot és aggódva gondol a súlyos sérüléseket szenvedett motorosra.

Thomas Strobl (CDU) tartományi belügyminiszter este bejelentette, hogy a Stuttgart-Degerlochban történt baleset után a teljes baden-württembergi rendőrség gyászol. Minden bevetés veszélyeztetheti a rendőrök életét és egészségét.

Markus Eisenbraun stuttgarti rendőrfőkapitány megdöbbenésének adott hangot: “Megdöbbentőek a nagyra becsült kollégánk halálának tragikus körülményei, és mélyen elszomorítja az egész stuttgarti rendőrséget. Gondolataink a családjával, hozzátartozóival és barátaival vannak. A balesetben szintén súlyosan megsérült kollégájának mielőbbi felépülést kívánunk“.

Frank Nopper (CDU), Stuttgart főpolgármestere szintén megdöbbenésének adott hangot. “Ma délig mindannyian örültünk, hogy ilyen békés és csodálatos futballünnepet ünnepelhettünk városunkban” – mondta Nopper.Ez a szörnyű baleset erőszakkal szakított ki minket ebből a vidám hangulatból“. – számolt be többek között a BR.de.
A Welt híradó is beszámolt a balesetről és kérte ki szakértő véleményét. 

 

Forrás

 

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.