Súlyos Flixbus baleset Lipcsében – öt halott, sok sérült

Lipcse – Szörnyű baleset történt az A9-es autópályán Szászországban. Szerda reggel Lipcse közelében egy autóbusz 53 utassal és két sofőrrel felborult. Öt ember meghalt, többen súlyosan megsérültek.
A Flixbus reggel 8 órakor indult Berlinből és Zürichbe tartott. A következő megálló Nürnberg lett volna. A Flixbus 9.45 körül Lipcsében balesetet szenvedett.

A busz a Wiedemar csomópont és a Schkeuditzer Kreuz csomópont között (München irányába) hirtelen letért az útról, lecsúszott az autópályáról, a fáknak ütközött és felborult. Jelenlegi információk szerint más jármű a balesetben nem volt érintett. A sofőr jelentések szerint betartotta a pihenési időket, 8:00 órakor indult Berlinből, tehát kevesebb, mint 2 órája vezetett.

Az A9-es autópályát mindkét irányban teljesen lezárták, estig is eltarthatnak a munkálatok. A rendőrség és a katasztrófavédelem nagyszabású akciót hajt végre.
A helyszínen öt helikoptert vetettek be. Eddig 20 sérültről tudni és öt halálos áldozatról. A halálos áldozatok kilétéről nem áll rendelkezésre információ.

Frissítés: A rendőrség korrigálta, a halálos áldozatok száma négy.

Az Index számolt be arról, hogy a berlini magyar konzulok azonnal felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, és a jelenlegi információk szerint nincs magyar sérültje, áldozata a balesetnek.

A Flixbus szóvivője elmondta:

“A baleset pontos körülményei még nem ismertek. Természetesen szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal és a mentőszolgálattal a helyszínen, és mindent megteszünk a baleset okának gyors és teljes körű tisztázása érdekében.”

Az A9-es autópályát mindkét irányban teljesen lezárták. A rendőrség a 0341/96646666 telefonszámon információs forródrótot állított fel a balesettel kapcsolatos információk és a hozzátartozók kérdései számára.

Az AFP videója a Youtubon számol be elsőként a balesetről.

Martin Dulig szászországi közlekedési miniszter és a Flixbusz szóvivője is megdöbbenésének és együttérzésének adott hangot a súlyos baleset miatt.
 

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.