Súlyos vonatbaleset történt pénteken Bajorországban – 4 halottja, 30 sérültje van

Vonatbaleset Bajorországban

Bajorországban, az iskola utolsó napján a pünkösdi ünnepek előtt pénteken 12:30-kor egy regionális vonat kisiklott Garmisch-Partenkirchen közelében. A rendőrség szerint 4 ember meghalt, 30-an megsérültek, többen súlyosan. Kevesebb mint 10 embert még keresnek. A vonaton sok gyerek volt.
Garmisch-ből München felé haladt péntek délben a tömött regionális vonat kb. 140 emberrel, amikor Burgrainnél a hátsó része kisiklott egy kanyarban.

Ennek oka még ismeretlen, feltehetően műszaki okai lehetettek, habár a vasúti szóvivő szerint az útvonalat elektronikus jelző dobozokkal és modern biztonsági technológiákkal szerelték fel. Több vagon az oldalára borult, volt amelyik leborult egy lejtőn.

A Garmisch-Partenkirchen kerületi iroda bejelentette, hogy a mentési műveletek jövő hét közepéig eltarthatnak, melyek a forgalmat befolyásolhatják. A 95-ös autópálya lezárva marad.

A mentésben 650 fő vett részt

A környék összes sürgősségi szolgálatának, rendőrségének és tűzoltóságának csapatait kiküldték, köztük 12 mentőhelikoptert. Körülbelül 650 fő ment a helyszínre segíteni, a Bundeswehr katonákat biztosított, az embereket az ablakokon keresztül kellett kihúzni, mondta a rendőrség szóvivője.
A Deutsche Bahn lezárta az utat Garmisch-Partenkirchen és Oberau között a B2 és a B23-as utat. Három embert betemettek a vagonok, a negyedik a kórházba szállítás közben hunyt el.

Szombaton 11:00 órakor a legfrissebb információk szerint az elhunytak nők voltak, 7 embert még keresnek. További halottakat még találhatnak. A belügyminiszter elmondta, hogy egy vagont, ami teljesen összetört, még nem sikerült fölemelni és a mellette lévő autóútra áthelyezni.

Bajorország miniszterelnöke Markus Söder szombat délelőtt a helyszínen volt és elmondta, hogy imádkozik a sérültekért és hozzátartozóikért, az elhunytakért és hozzátartozóikért és reméli, hogy nem találnak több halottat.

Forrás Foto: 95.5 Charivari Facebook


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.