Szabálytalan misére, illegális partikra és fodrászatra csaptak le a rendőrök Németországban

Illegális partik és mise Németországban

Berlinben a rendőrségnek egy istentiszteleten több, mint 170 embert kellett feloszlatnia, akik többszörösen is vétettek a korona-szabályok ellen.

Gesundbrunnen-ben vasárnap este egy teremben tartott misére csapott le a rendőrség, ahol nem csak felnőttek, de gyerekek is voltak.

Maszkot senki nem viselt és a kötelező távolságot sem tartották be. Egy higiéniai koncepció is hiányzott a rendezvényen, mint pl. a résztvevőkről egy lista. A lelkész elmondta, hogy eredetileg egy kisebb körű misét tervezetek, de a vendégek száma folyamatosan növekedett.





Nem kizárt, hogy egy születésnapi partit is tartottak, mert a rendőrség egy “Boldog születésnapot” feliratot talált a helyszínen. Az ott lévők ezt azzal magyarázták, hogy ez egy korábbi ünnepségről maradt hátra.

A rendőrség több, mint 100 ember ellen tett feljelentést.




A hétvégén több illegális partit oszlattak fel

Hamburgban szombat este sétálók jelentettek egy illegális partit. Ahogy a rendőrök a helyszínre érkeztek Wilhelmsburgban, hangos zene hallatszódott ki, így nem csoda, hogy a rendőrség kopogtatását sem hallották a bent lévők. A rendőrség végül telefonon érte el a felelőst és szólította fel az ajtó kinyitására.

Bent 33 szórakozó embert találtak, az egyik vendég elmondása szerint már két napja buliztak. A rendőrség felvette a jelenlévők adatait és eljárást indítottak ellenük.

Egy működő shisha-bárt is találtak a városban, ahol a rendőrök 8 vendéget, közülük két kiskorút is talált. A rendőrség feljelentést tett, büntetés legalább 5.000 Euro, és minden vendégnek 150 Eurot kell fizetni.




Esküvő Berlinben

Szombaton a berlini rendőrségnek egy 60 fős esküvőt kellett feloszlatnia. A rendezvényre egy lakást béreltek. A résztvevők nem viseltek maszkot és a kötelező távolságtartás sem volt meg, de ezzel megszegték a csak plusz 1 háztartásból való találkozási szabályt is. A rendőrség feljelentést tett.




Pártalapítás egy bárban

Berlinben múlt héten egy bárban gyülekeztek többen és az interneten élőben közvetítették az eseményt. A gyülekezés mottója egy anti-korona párt alapítása volt. Mivel itt is többszörösen megszegték a korona-előírásokat, a rendőrség a gyülekezést feloszlatta és feljelentést tett.

Másnap ismét találkoztak a bárban az emberek, amit a rendőrség ismét feloszlatott.

A bár zárva volt, de az üzemeltető és kísérője kb. 30 emberrel együtt, akik főleg vírus-tagadókból állt, gyülekezett. Most kb. 25.000 Euro-s bírsággal kell az üzemeltetőnek számolnia, a bérbeadó pedig felmondta a bérbeadási szerződést.




Fodrászat a pincében

Bremerhaven-ben, Nordenham-ban egy pincében lévő illegálisan működő fodrászatot leplezett le néhány napja a rendőrség.

Egy ház pincéjében rendezkedett be a fodrász, akinek most pénzbüntetést kell fizetnie. A rendőrség egy névtelen bejelentés alapján ment ki, amikor a fodrász éppen egy férfi haját vágta és egyikük sem viselt maszkot.

A fodrászoknak a lezárás óta zárva kell lenniük és előreláthatólag hetekig nem nyithatnak még ki.

www.ntv.de www.rnd.de www.bild.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.