Szerdától péntekig sztrájkol a német vasút!

sztrájk németországban

A német vasút mozdonyvezetőinek szakszervezete a mai napon jelentette be, hogy már a mai napon 19:00 órától sztrájkba kezd a teherszállításban, a személyszállításban szerdától. Így Németország szerte nagy fennakadásokra lehet számítani a vasúti közlekedésben.
A német mozdonyvezetők szakszervezete GDL azonnali sztrájkot jelentett be, már holnaptól. Ezért akik a német vasúttal utaznak (DB), azok késésekre és járatok kiesésére számíthatnak.

A szakszervezet 95%-a szavazott meg egy azonnali sztrájkot, jelentette be ma Frankfurtban a szakszervezet vezetője.

Augusztus 10-én, kedden 19:00 órától kezdődik a szállítmányozásban, 11-én szerda hajnalban 2:00 órától a személyszállításban is egészen péntek 13-ig, hajnali 2:00 óráig.

A sztrájkról információ a mai napon 15:00 órától jelenik meg a Deutsche Bahn honlapján.

A Deutsche Bahn szerint ez egy szükségtelen akció, amely most különösen megnehezíti a nyaralni és utazni vágyók dolgát és megnehezíti a német vasút gazdasági helyreállását a járvány után. A követeléseket túlzottnak tartja.

Kritizálta azt is, hogy nem időben jelentették be, hogy elég időt adjanak az ügyfeleknek átszervezni az utazásukat.
A GDL szakszervezet augusztusi sztrájkja várható volt a júniusi tárgyalások kudarca miatt, pontos időpontot azonban nem lehetett tudni.

A szakszervezet vezetője nem volt hajlandó visszatérni a tárgyalóasztalhoz a Deutsche Bahn új ajánlata nélkül, ahogy azt az elmúlt hetekben többször kérték.

A követelésekhez tartozik egy jelentős koronaprémium és 3,2 %-os béremelés 28 hónapos futamidővel.

Tekintettel a járványügyi milliárdos veszteségekre és a nagy árvízkárokra, a Deutsche Bahn hosszabb távú kollektív szerződést szeretne.
Sztrájk esetén a több mint 60 perces késésnél ha nem szállnak fel a vonatra, visszakérhetik a jegy árát. Ha felszállnak a vonatra késés esetén is, akkor a 25% jegyárat térítenek meg, 120 perces késésnél 50%-ot.

2018 decembere óta ez az első sztrájk a német vasútnál. Egy nagyobb sztrájk 2014 és 15-ben volt, ekkor nagy káoszt okozva ország szerte.

Az egyelőre nem ismeretes, hogy pontosan hol kezdenek el sztrájkolni és, hogy az S-bahn és villamos járatokat is érinti-e, ha igen, hol.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.