Németország: a Kaufland és a Lidl több száz teszt-centrumot épít ki a parkolóiban

ingyenes teszt Németországban a Kauflandnál és a Lidlnél

A Schwarz-csoport, a Kaufland és Lidl, teszt-centrumokat terveznek kiépíteni Németország szerte a parkolókban, hogy a heti egyszeri ingyenes gyors-tesztet mindenkinek elérhetővé tegyék. Ezt már a DM is bejelentette.

A Schwarz-Gruppe-hoz tartozik a Lidl és a Kaufland, székhelyük Neckarsulm-ban, Baden-Württembergben van.

A tervek szerint Németország szerte több száz teszt-centrumot nyitnak meg a parkolójukban gyors-tesztelési lehetőséggel, ami egy héten egyszer ingyenesen elérhető a polgárok számára. Ezt közölte a csoport egy sajtótájékoztatón.

Már kedden elkezdték felépíteni az első ilyen centrumot Heilbronn-ban egy Lidl előtt és Eppingen-ben egy Kaufland előtt.

A centrumok kialakításához a Schwarz-csoport az Ecolog Deutschland GmbH-val lépett együttműködésre, ennek központja Dubaiban van, német székhelye Düsseldorfban, és un. katonai szolgálatot lát el.

Érdekesség, hogy a társaság honlapján az áll, hogy a vállalat “katonai és polgári létesítmények építésére szakosodott fejletlen országokban, különösen a háborús övezetekben és a válsághelyzetekben, valamint az iparosodott országokban és városi területeken.”
Tesztek előzetes időpont egyeztetéssel

A tesztelésre egy előzetes bejelentkezéssel lehet jelentkezni. Erre a helyszínen is lehetőség lesz, ill. a www.buergertest.ecocare.center weboldalon, vagy az EcoCare applikáción keresztül.

A regisztráció azért is ajánlatos a cég szerint, mert az eredmény az applikáción vagy a felhasználó név alatt kaphatók majd meg. Előtte email-ben értesítik az embereket, hogy az mikor készül el.

Az adatokat 30 nap elteltével automatikusan törlik.

Amennyiben a teszt pozitív, egy PCR tesztet is el kell végeztetni.

Ezzel a tervvel már a DM is előállt, de sok gyógyszertárban is van lehetőség a heti egyszeri ingyenes gyors-tesztelésre, vagy akár orvosi praxisokban is.

Forrás cimplapfoto Kaufland


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.