Teszt-kötelezettséget akar Markus Söder a visszautazóknak

Kötelező tesztelés várható Németországban a beutazóknak

Németország lezár. A külföldi utazások továbbra is lehetségesek, jelenleg karantén-kötelezettséggel a rizikó-területről érkezőknek. Bajorország miniszterelnökének, Markus Södernek ez nem elég: azt akarja, ami nyáron is volt, a kötelező tesztelést a beutazóknak.

A legjobb egy nemzeti szabályozás lenne, mert nagyon aggódom – mondta Markus Söder.

Ezt főleg azért mondta, mert a járvány ellenére a repterek az ünnepekre teli járatokat jelentettek. De más szempontokat is néz.

“Ha valamit megtanultunk nyáron, akkor az az, hogy a Dél-Európából és Délkelet-Európából visszaérkezők rizikót jelentenek. Ez nem vádaskodás, ez a valóság.”

Szerinte a határ-kérdést és a szabadságról és családlátogatásról visszaérkezők témáját nagyon komolyan kellene venni.

Söder emlékeztetett arra, hogy nyáron is a szabadságról visszatérők hordták be a vírust az országba. Most is az mutatkozik meg, hogy főleg a határ menti területeken magasak a fertőzöttségi számok és nem csak Bajorországban.

A jelenlegi szabályok szerint a rizikó-területről érkezőkre karantén vár.

Aki ezt nem tartja be, komoly pénzbüntetést fizethet.

Ennek ellenére Söder még ezen a héten megbeszélést szertene a tartományok vezetőivel, hogy egy kötelező tesztelésben meg tudnának-e egyezni.
Bajorország éjszakai kijárási tilalmat rendelt el

Bajorországban éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be december 16-tól.

21:00 – 05:00 óráig a közterületeken való tartózkodás csak kivételes esetekben megengedett, mint pl. az orvosi szükséghelyzet, munkába járás, rászorulók megsegítése, kutyasétáltatás.

Ez karácsonykor és szilveszterkor is érvényben marad, kivéve a karácsonyi misék.

Markus Söder mai sajtótájékoztatója Bajorország új szabályairól

www.ntv.de www.ovb-online.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.