Németország: Duisburgban többen tévesen kaptak teszteredményeket

Téves teszteredmény Németországban

Péntek óta van lehetőség Duisburgban (NRW) is a heti egyszeri ingyenes gyors-teszt elvégeztetésére. Néhányan azonban tesztelés nélkül kaptak egy negatív teszteredményt üzenetben.

Az üzenetet olyanok kapták meg, akik időpont foglalása miatt jelentkeztek fel a www.du-testet.de Krankikom cég vezetőjétől, Alexander Kranki-tól. Ez a cég fejlesztette ki a fenti weboldalt Duisburg városának.

A tévedés emberi hibának tudható be, a rendszer működése automatikus, de amikor 10 percig szünetelt, az üzeneteket mechanikusan küldték ki.

A nagy kapkodásban az időpontok visszaigazolása helyett negatív teszt-eredményeket kaptak az online jelentkezők.

A város közleményben adta ki, hogy egy rendszerhiba történt és megkérik az érintetteket, hogy tartsák magukat az időpontjukhoz és vegyék figyelmen kívül a hibásan kiküldött üzeneteket.

A dologra egy helyi Facebook csoportban derült fény, mikor többen is panaszkodtak, hogy váratlanul kaptak egy üzenetben negatív teszt-eredményt. A Krankikom cég dolgozója még a csoportban azonnal reagált a jelzésekre.

Alexander Kranki elmondta, hogy a bejelentkezés az első két napon zökkenőmentesen zajlott, összesen 5.000 duisburginak sikerült online időpontot foglalnia.

Új lehetőség

Németországban heti egy gyors-teszt elvégeztetésére van lehetőség teszt-állomásokon vagy egyes gyógyszertárakban. Az időpont foglalás nem mindenhol szükséges, van ahol spontán is elvégzik.

A gyors-tesztelés eredményeit minden esetben a helyszínen adják oda, akinek pozitív, azt azonnal PCR-tesztre küldik.

Bizonyos szolgáltatásokat (pl. kozmetikai) csak negatív teszteredménnyel lehet igénybe venni.

Forrás Photo by JC Gellidon on Unsplash


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.