Több építőmunkás meghalt Hamburgban, amikor lezuhantak az állványról

Drámai baleset történt ma reggel a hamburgi HafenCityben. Több munkás egy liftaknán végzett munka közben nyolc emeletet zuhant és meghalt. A tűzoltóság egyelőre nem zárja ki a további halálos áldozatot sem.
Több munkás meghalt egy balesetben a hamburgi HafenCity egyik nagy építkezésén.

Egyelőre tisztázatlan okokból egy körülbelül nyolc emelet magasan lévő liftaknához tartozó állványzat leomlott.

A tűzoltóság jelentése szerint eddig öt ember halt meg. A helyszínen 60 mentőmunkás van. Jelenleg 700 építőmunkást evakuálnak a nagy építkezésről.

A tűzoltóság szerint egyelőre nem tudni biztosan, hány építőmunkás tartózkodik az aknában, mondta egy szóvivő a Hamburger Morgenpostnak.

A mentés nagyon nehéz. Az mentőerők a saját életüket is kockáztatják az aknában lévő laza állványzat miatt. Teljes erőbedobással dolgozunk a helyzet megoldásán.

A baleset reggel 9 órakor történt a Westfield Hamburg-Überseequartier építkezésénél, amely a tervek szerint 2024 tavaszára készül el. Kiskereskedelmi, lakó- és irodahelyiségek, valamint szabadidős létesítmények épülnek majd.

Forrás

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.