Több német tartomány, város is úgy döntött, hogy kötelező lesz a maszk viselése

Több tartomány is bevezeti Németországban a kötelező védőmaszk viselését.

Szászország után Mecklenburg-Vorpommern és Bajorország vezette be először a kötelező védőmaszk viselést, a mai napon pedig követték Baden-Württemberg, Thüringen, Schleswig-HolsteinHessenHamburg és Berlin.

Április 27-től érvényes a legtöbb felsorolt helyen a szabályozás bevásárláskor és a tömegközlekedésben, ha más nincs, egy sál is megteszi, a lényeg, hogy az orr és a száj el legyen takarva.

Sachsen-Anhalt: csütörtöktől érvényes tömegközlekedésben és üzletekben, itt egyelőre nem büntetik, ha valaki nem hordja.

Schleswig-Holstein: április 29-től lesz érvényes, szerdán fogják megszavazni a parlamentben. Az orvosi maszkok, mint az FFP jelzésűek, az orvosoknak vannak fenntartva, mondták a politikusok.

Berlin: Üzletekben nem lesz kötelező.

Thüringen: Péntektől kötelező, buszon, vonaton és bevásárláskor.

Bajorországban veszik a legszigorúbban a maszk viselést, már 7 éves kortól kötelező, tömegközlekedésen és bevásárláskor. Büntetés is jár annak, aki nem viseli, ennek összegét még nem határozták meg.

Hamburg: Szintén az volt a panasz, hogy alig hordták a maszkot, ezért április 27-től itt is kötelező lesz üzletekben, tömegközlekedésben és a heti piacokon is.

Niedersachsen: Nincs még egységes szabályozás, Wolfsburgban az üzletek nyitásával egy időben vezették be a maszkok kötelező viselését. Braunschweig szombattól vezeti be a tömegközlekedésre és az üzletekre vonatkozik.

A rendőrség szakszervezete egy egységes szabályozást kér egész Németországra vonatkozólag.

FORRÁS: www.welt.de

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.