Több száz oltási központot tervez Németország

A Biontech és a Pfizer oltóanyaga reményt ad a Covid-19 járvány leküzdésére. A német kormány ezért nagymértékű tömeges oltásokra készül.

Még decemberben több száz oltási központot hoznak létre Németország szerte, hogy németek millióit oltsák be a koronavírus ellen.

A tartományok a tervek szerint első lépésként egy vagy két oltási központ felállítását tervezik közigazgatási körzetenként, majd városi körzetként egy oltási központot és minden független városban egy központot.

Ezenkívül mobil oltási csoportokat is létrehoznak. Németországban összesen 294 vidéki körzet és több mint 100 független város található.

A városállamokban is több oltási központot terveznek, Berlin kezdetben 6 ilyen oltási központ létesítését tervezi.
A kiállítótermek oltási központokká válhatnak

A kiállítótermek nyilvánvalóan központi szerepet játszanak majd a tömeges oltásban. Az első megerősített helyszín Bréma. Saarbrückenben is tárgyalnak az egykori kiállítási központról, mint tömeges oltások helyszínéről.

Logisztikai szinten még folynak a tárgyalások az elosztásokat illetően.

Németországban az oltás engedélyezésért felelős intézmény, a Paul-Ehrlich-Institut új kollégákat keres és folyamatosan kapcsolatban áll az oltás gyártójával, akik már a fejlesztés előrehaladott szakaszában vannak.

Ily módon az oltási minták benyújtásakor a jóváhagyás gyorsan megtörténhet” – mondta az intézet vezetője, Klaus Cichutek.
15 milliárd oltóanyag-adagra van szükség világszerte

Az oltási akció mögött álló logisztikai feladat óriási. A két-alkalmas oltásnál néhány hét különbséggel, a biztonsági mennyiséggel együtt 15 milliárd oltóanyagra lenne szükség, hogy a világ népességének 75%-át beoltsák.

A vakcina körülbelül 52%-át repülővel szállítanák, a többit szárazföldön. Csak a légi árufuvarozás esetében ez kb. 65 000 tonnát jelent.

Az oltásról részletesen már írtunk korábban, ahol a német Biontech cégről is szó volt, valamint arról is, hogy az EU szerződést írt alá a gyártóval, első körben 200 millió adag oltás szállításáról az EU-ba.

FORRÁS: www.welt.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.