Több százezer kisvállalkozó igényelte már meg a “gyors-segély”-t Németországban

Számos kisvállalkozás és egyéni vállalkozó van jelenleg kétségbeesve. Pár nap leforgása alatt több százezren adtak be kérelmet az un. “gyors-segély”-re. 

A “gyors-segély”-t (Soforthilfe) pár nap alatt 360.000-en igényelték meg Németországban. Eddig 138,5 millió Euro-t ítéltek már meg kifizetésre.

A legtöbb kifizetést Bajorország kapta idáig. Egészen pontosan 115 millió Euro-t utaltak át kisebb vállalkozásoknak, amit nem kell visszafizetni. Brandenburg 2,5 millió Euro-t utalt, Berlin 20 millió Euro-t, Alsó-Szászország csak pénteken 1 millió Euro-t. Ahogy ott múlt héten szerdán elindították ezt a “gyors-segély” programot, az NBank szerint egyszerre 250.000 ember próbált meg online segélyt megigényelni, ami a szervert le is állította. “Lerohantak minket”- mondta az NBank egyik szóvivője.

A kormány hétfőn döntött úgy, hogy 50 milliárdos Euro “gyors-segély” csomagot ad a kisebb vállalkozásoknak és az egyéni vállalkozóknak.

Pénteken hagyta jóvá a parlament, miszerint azok a vállalkozások, melyeknek max. 5 alkalmazottjuk van, egy egyszeri 9.000 Euro-t kaphatnak, a max. 10 alkalmazottal rendelkezők pedig 15.000 Euro-t.

Egyes tartományok már korábban is bevezettek segély-csomagot.

 

FORRÁS: www.ntv.de

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.