Törökország 4 legkedveltebb üdülőhelyére ismét lehet utazni Németországból

Ankara nyomására a német állam részlegesen felfüggesztette az utazási figyelmeztetést Törökországra vonatkozólag.

A külügyminisztérium kedden közölte az oldalán, hogy feloldja a formális figyelmeztetést Törökország közkedvelt üdülőhelyeire nézve, az északi-partokon, melyek: Antalya, Izmir, Aydin és Mugla.

A német állam kivételt tett, és megegyezett Törökországgal, hogy biztosítják a biztonságos utazási feltételeket a koronavírus idején.

A német külügyminisztérium kihangsúlyozta, hogy az utazóknak szigorúan be kell tartaniuk Törökország higiéniai előírásait.

Ennek egyik része, hogy minden onnan visszautazó köteles még Törökországban, Németországba érkezése előtt 48 órával, egy koronavírus tesztet elvégeztetnie.

Ennek költsége kb. 15 Euro egy laboratóriumi vizsgálat során, a repülőtéren 30 Euro, amit az utazóknak maguknak kell fizetniük, mielőtt visszatérnek Németországba.

Ha valakinek pozitív lesz a tesztje, Törökországban kell karanténba vonulnia, ill. orvosi kezelésben részt vennie.

A török turisztikai miniszter üdvözölte az intézkedést. “Készek vagyunk a mi német vendégeinket az “Egészséges Turizmus Program” keretében fogadni” – írja Twitteren.

 

FORRÁS: www.spiegel.de

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.