Túszejtés Ulmban péntek este egy Starbucksban

Németországban, Ulmban péntek este egy felfegyverzett férfi több embert túszul ejtett egy Starbucksban a központi Münsterplatzon. A férfit a rendőrség meglőtte, majd letartóztatták.
Minimális információval állt elő eddig a német rendőrség és média az esetről.

Először a BILD számolt be arról, hogy egy férfi péntek este bement az ulmi (Baden-Württemberg tartomány) Münsterplatzon található Starbucks kávézóba, és túszul ejtett több embert.

Az első segélyhívás 18:50-kor érkezett a rendőrségi központba.

A rendőrök azonnal nagy létszámmal a helyszínre érkeztek, és a kávézó köré kordont vontak. A helyszínen volt a SEK is.

Az ulmi rendőrség az X-en jelentette a fejleményeket:

“A fegyveres férfi elkövető 20:20 órakor egy tússzal elhagyta az épületet és elmenekült. A rendőrség lőfegyvert használt az intézkedés során. Az elkövetőt letartóztatták. A túsz sértetlen maradt.”

A túszejtőre tehát menekülés közben rálőttek, súlyosan megsérült, majd kórházba szállították. Állítólag négy lövést adtak le.
Jelenlegi információk szerint a Bundeswehr tagja volt, és a bűncselekmény elkövetésekor több kézifegyver és egy hosszú csövű lőfegyver volt nála.

A német médiák arról számolnak be, hogy a túszejtés során az elkövető azt mondta, hogy a SEK által akarja lelövetni magát.

A rendőrség szerint a lakosságot nem fenyegeti veszély, de mindenkit megkértek, hogy kerüljék a környéket.

A rendőrség lezárta a Münsterplatzot, a városházát kiürítették, ahol aznap este rendezvényt tartottak.

A Münsterplatz a 130 000 lakosú Duna-parti város központjában, Baden-Württemberg és Bajorország határán található. A város nevezetessége az ulmi Münster, amely a téren található. A 161,5 méteres magasságával a világ legmagasabb templomtornya.

Forrás

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.