Új személyi igazolvány Németországban 2021-től két ujjlenyomattal és chippel

EU szabályozás szerint új személyi igazolványt vezet be Németország 2021. augusztus 2-tól. Ennek két ujjlenyomatot és egy chipet kell tartalmaznia. Az új törvényt november 27-én hagyta jóvá a német parlament.

A meglévő személyigazolvány a lejárati dátumig érvényes, de idő előtt is le lehet majd cserélni.

2025 májusától új szabályokat kell alkalmazni az útlevélképekkel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a fotókat kizárólag digitálisan lehet majd elkészíteni és biztonságos úton kell a hatóságnak eljuttatni, ill. a helyszínen kell elkészíteni.

Az új biztonsági követelmények célja a hamisítás megakadályozása, például fotók montírozása.

Azok az emberek, akik úgy érzik, egyik nemhez sem tartoznak, a jövőben “X” betűt írhatnak a “M” ill. az “F” betű helyett.

Ez a szabályozás már korábban életbe lép. Aki a német hatóságoknáldiverse” vagy “nem nélkülinek” határozta meg magát, az útlevelében továbbra is maradhat az eredeti neménél, hogy határátlépésnél ne legyen egy esetleges diszkriminációnak kitéve.

A gyermekek útlevelei a jövőben csak 1 évig lesznek érvényesek és évenként kell meghosszabbítani. Ehelyett lehet egy 6 évig érvényes biometrikus útlevelet is választani. A biometriához alkalmas fényképeket olyan specifikációk szerint készítik, amelyek lehetővé teszik az arc arányainak mérését.

FORRÁS: www.merkur.de

Bild von ar130405 auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.