Upahl: 400 fős menekültszállót terveznek egy 500 fős faluban Németországban

Upahl lakossági ülés, 400 fős menekült egy 500 fős faluban Németországban, a lakosság tiltakozik

Németországban, Mecklenburg-Vorpommern tartományban egy kis 500 fős faluban, Upahlban, 400 fő menekültet terveznek elszállásolni. Múlt héten nagy ellentüntetések voltak, pénteken lakossági fórum.




Az 500 lakosú mecklenburgi Upahl faluban egy ipari telepen tervezett menekültszállóról tartott lakossági gyűlés után a lakosok továbbra is szkeptikusak.

A faluban a tervek szerint 400 menedékkérőt helyeznek el (nem ukrajnait) egy konténertelepen április közepétől átmenetileg 12 hónapra, esetleg meghosszabbítással, amíg nem találnak egy 5000 négyzetméteres telket, ahol legalább 200 ember számára szállást építhetnek, lehetőség szerint állandóra. Ezek a menekültek jelenleg tornatermekben élnek.

A polgárok csak egy hete értesültek az építkezési tervekről, most félnek.

Egy hölgy a lakossági fórumon ezt mondta a Welt riporterének:

500 fiatal férfi, ahol semmilyen infrastruktúra nincs, mit fognak ott csinálni?

A lakosok attól félnek, ha ez megvalósul, senki nem közlekedhet nyugodtan szabadon a környéken.

A polgármester csalódottságát fejezte ki és mindenekelőtt az átláthatatlan kommunikációt bírálta:

Ez a legjobb példa arra, hogyan nem szabad ezt csinálni.

 




De nem csak a polgármester van meglepődve. A csalódottság és a frusztráció érezhető volt péntek este a lakossági fórumon is, ahol a lakosok többször is hitetlenkedésüket fejezték ki az illetékesek érvelése miatt. A lakosok a bűnözés növekedésétől és a falu gazdasági visszaesésétől tartanak.

Már 2021 óta sok ukrán menedékkérő érkezett, akik a magánlakáspiacot nagyon igénybeveszik.

A rendőrség szerint mintegy 100 ember spontán tüntetett a gyűlés épülete előtt. Hangos jelszavakat kiabáltak és megafont használtak.

Hazug sajtó!

– kiáltások is hallatszottak. A rendezvényre csak azok léphettek be, akik Upahl-i lakosok.




A rendőrség szemszögéből nézve az este zökkenőmentesen zajlott. A sportcsarnoknál mintegy 120 rendőrt állítottak szolgálatba.

Több mint egy héttel ezelőtt a Grevesmühlenben rendkívüli kerületi tanácsülésen hatalmas tüntetések zajlottak. A tervezett építkezés ellen mintegy 700-an tüntettek. Néhányan megpróbáltak bejutni az ülés nem nyilvános részére.

A kerületi tanács akkor jóváhagyta a konténerlakások építését Upahl faluban. A lakosok tiltakoznak az aláírásgyűjtések folynak.

A konfliktusok előre kiszámíthatóak, de nincs máshol hely




Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.