Változás: December 9-ig kell átszállni Bécsben a Münchenbe tartó vonatoknál

Az eredetileg tervezett október 27. helyett december 10-ig kell Bécsben átszállni a nyugat-európai városokba közlekedő vonatoknál, olvasható az osztrák vasúttársaság új közleményében.
Míg egy korábbi közleményben az ÖBB osztrák vasúttársaság október végét jelölte meg végső dátumként, amíg Bécsben át kell szállni a nyugat-európai városokba közlekedő vonatokra, most egy újabb közleményükben a dátumot kitolták december 10-ig.

Az oldalukon részletezve ez olvasható:

A Magyar Államvasutak (MÁV) rövid távú építési munkálatai miatt szeptember 18., hétfőtől 2023. december 9., szombatig mindkét irányban menetrendi változások lesznek a Budapest és Bécs, illetve Graz főpályaudvar közötti útvonalon. A menetrendváltozások érintik a Budapestről Münchenbe közlekedő járatokat is.

Kérjük, hogy utazása megkezdése előtt ellenőrizze vonatcsatlakozásait.

Változások szeptember 18-tól október 26-ig és november 18-tól várhatóan 2023. december 9-ig.

Az RJX, EC és EN járatok menetidejének meghosszabbodása

Az RJX, EC és EN járatok Budapestről Hegyeshalmon keresztül Bécsbe szeptember 18-tól október 26-ig és november 18-tól december 9-ig legfeljebb 20 perc késéssel közlekednek. Az ellenkező irányban Budapestre érkezéskor legfeljebb 30 perc késéssel kell számolni.
Budapest – Graz Hbf IC vonalon részben vonatpótló autóbuszok

A Budapest és Graz Hbf között Szentgotthárdon keresztül közlekedő IC járatok esetében szeptember 18-tól október 26-ig és november 18-tól december 9-ig mindkét irányban Budapest Kelenföld és Tatabánya között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Kérjük, hogy a közúti forgalom miatt késésekre számítsanak. Ismertető magyarul vágányzár nov 17-ig és utána pdf

MEGJEGYZÉS: Az RJX és EC járatokon utazóknak javasoljuk, hogy foglaljanak helyet, mivel a Budapest és Győr közötti helyi vonatok törlése miatt várhatóan megnő a távolsági vonatok utasainak száma.

Október 27-től november 17-ig Budapest és Tatabánya között nem közlekednek a vonatok, helyette vonatpótló autóbuszok közlekednek. Kérjük vegye figyelembe a menetrendet.

MEGJEGYZÉS: Ezáltal a menetidő akár 60 perccel is meghosszabbodhat.
Október 4-től várhatóan 2023. december 9-ig

Közvetlen járatok Budapest – Bécs – München

Október 4-től december 9-ig nem lesz közvetlen járat Budapestről Bécsen keresztül Münchenbe. Ebben az időszakban a Budapest – Bécs – München RJX járatok csak Bécs Hbf, főpályaudvarig közlekednek. A Budapestről Salzburg Hbf-ra vagy Münchenbe utazóknak Bécs Hbf-on, a főpályaudvaron át kell szállniuk.

Október 27-től várhatóan 2023. november 17-ig

Vonatpótló autóbusz Budapest Kelenföld – Tatabánya

Október 27-től november 17-ig nem közlekednek vonatok Budapest Kelenföld és Tatabánya között.
A Budapestről Hegyeshalmon keresztül Bécsbe tartó RJX (Railjet Xpress) és EC (EuroCity) járatok esetében vonatpótló buszok járnak. Kérjük, vegye figyelembe a speciális menetrendet.

MEGJEGYZÉS: A vonatpótló buszok miatt az utazási idő 60 perccel meghosszabbodik. A Hegyeshalmon keresztül történő utazásokhoz váltott menetjegyek az építési munkálatok ideje alatt más járatokra is érvényesek.
Elterelés EN 462/463

Az EN 462 Budapest – Zürich járat október 27-től november 17-ig Szlovákián keresztül közlekedik, és 20:40 helyett már 19:00-kor indul Budapestről, a Budapest-Kelenföld, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom megállók elmaradnak.

Az EN 463 (Zürich, Stuttgart) Salzburg Hbf – Budapest járatok november 8/9-én, november 9/10-én és november 10-17-én Szlovákián keresztül közlekednek, Hegyeshalom, Mosonmagyaróvár, Győr, Tatabánya és Budapest-Kelenföld megállóhelyek elmaradnak.

November 23/24. és 26/27. között ez a vonat körülbelül 65 perccel később indul Salzburg Hbf, főpályaudvarról.

Vonatjáratok Bécsből Romániába és Ukrajnába

Október 27-től november 17-ig a Bécsból induló Budapesten keresztül Romániába és Ukrajnába közlekedő vonatok Bécs és Budapest között nem közlekednek.

Budapest Keleti pályaudvarról a Romániába és Ukrajnába közlekedő vonatok menetrend szerint közlekednek.

MEGJEGYZÉS: Ahhoz, hogy a Budapest Keleti pályaudvarról Romániába és Ukrajnába közlekedő vonatjáratokat használhassák, az utasoknak körülbelül 60 perccel korábban kell elhagyniuk a bécsi főpályaudvart. Kérjük, előzetesen tájékozódjon a lehetséges csatlakozásokról.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.