Vége a tesztelésnek és a maszkviselésnek – március 20-tól új járványügyi törvény Németországban

A német parlament ma elfogadta az új járványügyi törvényt, amivel a legtöbb járványügyi korlátozások véget érnek, szigorúbb szabályokat már csak a magasan fertőzött területeken hozhatnak, az un. hot-spot-okban a tartományok.




A német parlament egy módosított járványügyi törvényt fogadott ma el, amellyel a legtöbb országos koronavédelmi korlátozást eltörli és szeptember 23-ig érvényes.

Vasárnaptól, március 20-tól már csak néhány alapvető járványügyi szabályozás marad meg, mint a maszkviselés és a tesztelés bizonyos intézményekben, mint pl. kórházakban, idősotthonokban.

A maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedésen és a vonatokon marad. Az iskolákban, üzletekben, zárt terekben már nem lesz kötelező.

Korlátozások léphetnek életbe olyan helyeken, városokban, amit un. kockázati területnek sorolnak be a magas fertőzöttségi szint miatt, vagyis hot-spot-okban. Ezt minden tartomány maga dönti el.




Több tartomány azonban továbbra is élni kíván az április 2-ig biztosított átmeneti időszakkal, ilyen pl. Bajorország és Baden-Württemberg, és fenntartják a jelenleg hatályos védelmi szabályok legalább egy részét.

Meddig lesz ingyenes koronateszt?

Egy jelentés szerint a kormány azt tervezi, hogy meghosszabbítja az ingyenes koronatesztek határidejét. A “Business Insider” portál jelentése szerint a német egészségügyi minisztérium és a pénzügyminisztérium tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy a kormány tovább finanszírozza az úgynevezett polgári teszteket még legalább négy hétig.

Március 31-én jár le a jelenlegi koronateszt-rendelet, amely az polgári tesztek kormány általi finanszírozását is szabályozza.

Forrás Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.