Vízágyúkkal oszlatták fel a szombati frankfurti tüntetést

Frankfurtban szombaton ismét kivonultak a Querdenkendemonstrálók, akik a járvány miatt meghozott szabályok ellen tüntettek. A rendőrség vízágyúkkal lépett föl ellenük.

A vízágyúkat a rendőrség először az ellendemonstráló Antifa ellen vetette be, akik elállták a “Querdenken” demonstrálók útját.

A demonstráció kezdetére 500 résztvevőt jelentettek be a szervezők, később 2. 000 embert az utolsó gyűlésre. Erre azonban már nem kerülhetett sor, mert addigra a demonstrációt feloszlatták.

A város előírta, hogy milyen útvonalon haladhat a tömeg, kötelező előírás volt a maszk viselete és a távolság betartása. Mivel ezeket a résztvevők nem tartották be, hamar feloszlatták a demonstrációt.

A rendőrség előre közölte, hogy amennyiben a szabályokat nem tartják be, konzekvensen fognak föllépni. A tüntetőket először hangosbemondón keresztül figyelmeztették.

Délután a Rathenauplatz-i tüntetést a szabálysértések miatt feloszlatták. A rendőrség elmondása szerint kb. 600 ember még a téren maradt.

FORRÁS: www.t-online.de

Bild von Wolfgang van de Rydt auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.