Egy iráni menekült ejtett túszokat egy svájci regionális vonaton csütörtök este

Nyugat-Svájcban, a francia nyelvű Waadt kantonban csütörtök este egy regionális vonaton 15 embert túszul ejtett egy menekült bevándorló. A tettest végül lelőtték, más nem sérült meg.
Svájcban, a francia nyelvterületű Waadt kantonban a Neuenburgersee közelében, az alig több mint ezer lakosú Baulmes kisváros és Yverdon-les-Bains között közlekedő regionális vonaton csütörtök este egy férfi baltával és késsel felfegyverkezve megfenyegette a mozdonyvezetőt és 14 utast, és ejtette túszul őket csaknem négy órán keresztül. Egyes hírek szerint volt, akit megkötözött.

A segélyhívót az utasok hívták fel, kb. 18:35 órakor, ezután több mint 60 rendőr vette körül a vonatot, amely zárt ajtókkal állt meg az Essert-sous-Champvent megállónál.
Tolmács segített a tárgyalásban, részben WhatsApp-en keresztül. Az elkövető egy 32 éves iráni állampolgárságú menedékkérő volt, és Neuenburg kantonban élt.

A rendőrség végül 22:15 perckor döntött úgy, hogy közbelép és robbanóanyagot használtak a felfegyverkezett férfi figyelmének elterelésére.

A férfi baltával támadt a rendőrségre, erre ők tüzet nyitottak, a támadó a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség nem mondta el, hogy a férfi mit akart. A túszok sértetlenül távoztak, akikre a hozzátartózók már a közelben vártak. Ezután mindenkit orvosok láttak el.

1135 lakosával Baulmes egy kisebb település Svájcban, Waadt kantonban. A lakosok 87,4%-a franciául, 2,7%-a németül, 3,6%-a pedig szerbhorvátul beszél (2000-ben).
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.