Svájcban március 1-től terveznek nyitást

Svájc márciustól nyit

Svájcban március 1-től újból megnyitnak az üzletek, múzeumok, állatkertek, vidámparkok, a szabadban ismét megengedettek lesznek a 15 fős találkozók.

A svájci kormány egy nyitási perspektívát prezentált a lakosságnak és a kantonoknak február 17-én, a végleges döntést február 24-én hozzák meg.

Alain Berset svájci egészségügyi miniszter elmondta, hogy a járványügyi számok csökkentek, ezért az enyhítések lépésről lépésre megkezdődhetnek, de tudja, hogy ezzel egy kockázatos lépést tesznek a vírus mutáns miatt.

Március 1-től ismét lehet majd teniszezni, golfozni és focizni, a 18 év alattiaknak pedig több sport-és kulturális lehetőség is elérhető lesz majd.

A komolyabb nyitás április 1-től várható, ekkor lenne lehetőség sport-és kulturális rendezvényeket nézőkkel is tartani, megnyílnának a  beltéri sportolási lehetőségek és az éttermek teraszai, amennyiben a járványügyi számok megengedik.

Az egészségügyi miniszter dicsérte a lakosság következetességét, hiszen nekik köszönhetően csökkentek jelentősen a járványügyi számok.

Az éttermek és bárok azonban egyelőre zárva maradnak és az otthoni munkavégzés továbbra is kötelező lesz ott, ahol megoldható.

Az oltások előrehaladtával a lezárást fokozatosan, havi lépésekben szeretnék feloldani.

A már ismert higiéniai szabályok maradnak és a vásárlók száma is korlátozva lesz, a maszkkötelezettség is megmarad.

Forrás   Bild von Claudia Beyli auf Pixabay 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.