Svájc: szexuális felvilágosító iskolai brossúra 12 éves kortól – feljelentették a készítőit

Svájcban feljelentik az iskolai szexuális felvilágosító füzet készítőit

A svájci Szövetségi Közegészségügyi Hivatal (BAG) megbízásából adták ki az új, gyerekeknek szóló szexuális felvilágosító brossúrát, amelynek készítőit egy konzervatív egyesület feljelentett. A tartalmat pornó szerűnek nevezik.
A Schutzinitiative egyesület büntetőfeljelentést tett a “Hey You” című, állami (BAG) támogatással készült kiadvány kiadói és szerkesztői ellen, ezzel is nagy port kavarva Svájcban.

A brossúra a szexuális felvilágosítás álcája alatt a 12-18 éves gyermekeket és serdülőket olyan szexuális játékszerek használatára ösztönzi, mint a felcsatolható dildók, anális játékok – írja a szövetség sajtóközleményében.

A felelősök tehát szexuális cselekményekre csábítják a gyermekeket, és ezzel büntethetőek.

Az egyesület közigazgatási eljárást indít a svájci Szövetségi Közegészségügyi Hivatal (BAG-Bundesamt für Gesundheit) ellen is.

Véget kell vetni az adófizetők pénzének olyan tevékenységekre való elherdálásának, amelyek károsíthatják gyermekeink pszichológiai-érzelmi és szexuális fejlődését

– folytatódik a nyilatkozat.

Az SVP konzervatív párt tagja Verena Herzog elmondta, hogy egy 12 éves számára mindenképp túlzásnak tartja az ilyen jellegű információkat.
Az ügyvéd szerint

A szexuális felvilágosítás nem büntetendő, ha valóban pusztán tájékoztató jellegű, és így nem azt a célt szolgálja, hogy a gyermekeket szexuális cselekményekre csábítsa. A szexuális felvilágosítás nem büntetendő, ha pusztán tájékoztató jellegű.

– mondta Michael Steiner ügyvéd.

Amr Abdelaziz büntetőjogi szakértő szerint a büntetőfeljelentés esélye a nulla felé tendál.

Egy szexuális felvilágosító kiadvány nem lehet büntethető azért, mert a szexről felvilágosít. Végül is a brossúra célja éppen az, hogy eleget tegyen a fiatalok érdeklődésének és kíváncsiságának, és megmutassa, hogy az interneten nagyon könnyen hozzáférhető szexuális gyakorlatokat szükség esetén szükségtelen veszélyek nélkül is fel lehet fedezni.

– mondta Abdelaziz.

Amennyiben a bíróság elítéli a kiadókat, a törvény 5 évig terjedő szabadságvesztés vagy pénzbüntetés kiszabásáról rendelkezik.

Az egyesület tudomásul veszi a büntetőfeljelentést

Barbara Berger, a Svájci Szexuális Egészség Alapítvány (Sexuelle Gesundheit Schweiz) igazgatója elmondta, hogy a szövetség a médiából értesült a büntetőfeljelentésről, és tudomásul vette azt. Berger szerint az alapítvány elkötelezett a teljességre törekvő szexuális nevelés mellett.
A teljességre törekvő azt jelenti, hogy az életkornak és a fejlődésnek megfelelő, és a szexuális jogokon, azaz az emberi jogokon alapul.

Továbbá bizonyított, hogy azok a gyermekek és serdülők, akik már kisgyermekkoruktól kezdve hozzáférnek a teljességre törekvő (holisztikus) szexuális neveléshez, jobban védettek a szexuális zaklatástól.

Ismerik a saját testüket, és meg tudják nevezni az egyes részeket, beleértve a nemi szerveket is. Meg tudják beszélni a kapcsolatokat és a határokat, tudják, hogyan tájékozódhatnak a szerelemről, a szexről és a fogamzásgátlásról.

– mondja Berger.

A brossúra egyébként sok felnőtt számára is hasznos lehet, pl. a nemi betegségekkel kapcsolatban, és nagyobb gyerekek számára a modern világnak megfelelő hasznos és fontos információkat is tartalmaz.

Egy szex-készlet már 2011-ben is nagy port kavart

Nem ez az első eset, hogy a szexuális felvilágosítás a svájci iskolákban jelentős ellenállásba ütközik.

2011-ben szexuális jellegű csomagokat osztottak ki a bázeli iskoláknak. A bőröndökben a plüss vaginák és fapéniszek mellett különböző korosztályoknak szóló, gyerekeknek és serdülőknek szóló szexuális felvilágosító videók is voltak.

Nagy volt a felháborodás. A “Védelem a szexualizáció ellen az óvodában és az általános iskolában” elnevezésű népszerű kezdeményezést 2013-ban indították el – majd ismét visszavonták, mivel a felvilágosító szettek eltűntek.

Két bázeli család is perelt az Emberi Jogok Európai Bíróságán, miután a szexuális nevelést a tanterv kötelező részévé nyilvánították. 2018-ban elvesztették az ügyet. Ez véget vetett az évekig tartó vitáknak.
 

 

Forrás Forrás2

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk

Családostul kerékpárral a Bodensee és a Duna mentén – blog

Családostul kerékpárral a Bodensee és a Duna mentén - blog
A napokban olvastam egy hírt, amely szerint Németországot kerékpár-országgá akarják tenni. Új kerékpár ...
Elolvasom

Elkezdődött a Canstatter Volksfest Stuttgartban, ami vetekszik az Oktoberfesttel – október 8-ig tart

Elkezdődött a Canstatter Volksfest Stuttgartban, ami vetekszik az Oktoberfesttel - október 8-ig tart
Az Oktoberfest után a Canstatter Volksfest a legnagyobb fesztivál Németországban. Október 8-ig több ...
Elolvasom

Magyar horgásztó Baden-Württembergben sok finomsággal

Magyar horgásztó Baden-Württembergben sok finomsággal
Ho … Ho … Ho… Ötisheimi Horgásztó! Sokan úgy neveznek minket, hogy egy ...
Elolvasom

5 hasznos érdkesség Németországról

5 hasznos érdkesség Németországról
Mint minden országnak, Németországnak is megvannak a sajátosságai. Ebből foglaltam össze most néhányat, ...
Elolvasom

A Familienkasse 5 trükkje, hogy ne kapd meg a német családi pótlékot

A Familienkasse 5 trükkje, hogy ne kapd meg a német családi pótlékot
A német családi pótlék egy jogosultság – a feltételeket lásd itt -, amely ...
Elolvasom

Szülés Németországban a koronavírus idején – kórházban vagy nem? – blog

Szülés Németországban a koronavírus idején - kórházban vagy nem? - blog
A napokban a német szomszédasszonyommal beszélgettem, aki épp a harmadik babáját várja. A ...
Elolvasom

Szakmánkénti minimálbérek Németországban

Szakmánkénti minimálbérek Németországban
Oktatás és képzés (Ausbildung és Weiterbildung) A képzésben és továbbképzésben dolgozók országszerte óránként legalább ...
Elolvasom

Grindelwald Svájcban, Bernben – Németországból vonattal

Grindelwald Svájcban, Bernben - Németországból vonattal
Tartomány: Bern Cím: Grindelwald GPS: 46° 37′ 26.9904″, 8° 2′ 29.02632″ Honlap: https://grindelwald.ch/ de/sommer/ Grindelwald egy község (Gemeinde) és település Svájc, Bern kantonjában, Interlaken kerületben. Grindelwald régóta kedvelt téli üdülőhely, ...
Elolvasom

A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban I.

A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban I.
2020.03.25 A koronavírus (SARS-CoV-2) munkajogi és munkahelyi egészség és biztonságvédelmi jogi vonzatai Németországban Otthon maradhatok? Akkor ...
Elolvasom
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.