Svájcban október 19-től lépnek érvénybe a szigorítások

A Svájci Szövetségi Tanács 2020. október 18-án rendkívüli ülésén a koronavírus további terjedésének visszaszorítására irányuló intézkedésekről döntött a kantonokkal egyeztetve.

Tekintettel az egyre növekvő számú új fertőzésekre, 2020. október 19-től minden zárt légterű nyilvános helyeken, (pl. éttermek, üzletek, színházak, repterek, busz-és villamosmegállók), és a tömegközlekedésben kötelező lesz a maszkviselés Svájc egész területén.

A tömegközlekedésben már július 6. óta kötelező a maszk viselése.

Ezenkívül 2020. október 19-től tilos több, mint 15 ember spontán összejövetele a közterületeken.





A privát rendezvényeken, ahol több, mint 15 fő van jelen, kötelező a maszk viselete. Csak ülve lehet fogyasztani és fel kell jegyezni az összes résztvevő elérhetőségét, valamint, hogy ki hol ült.

Táncos helyeken max. 100 fő lehet az eddigi 300 helyett. Ilyen helyeken is kötelező az adatok leadása, írja a srf.ch svájci internetes oldal.

Az éttermekben és bárokban is csak ülve szabad fogyasztani.

A kantonok internetes oldalaira itt lehet rákeresni.

A tanács, akárcsak márciusban, most ismét a home-office-t javasolja, ahol csak lehetséges.

A járványtörvény szerinti különleges helyzet Svájcban 2020. júniusa óta van érvényben. A szabályozások kantononként eltérőek lehetnek, a fertőzöttségi szinttől függően.

A jelenlegi szigorításokat 1-2 hét múlva újra vizsgálják, ha nem találják kielégítőnek, további szigorításokat hozhatnak.

Előre lathalóág az iskolákban is be fogják vezetni a maszk-kötelezettséget.

Massnahmen des Bundes

FORRÁS: www.srf.ch www.bag.ch


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.