Zürich kantonban is bevezetik a kötelező maszkviselést az üzletekben – Svájc szigorít

Az eddig gondtalannak tűnő Svájcba is eljutottak a koronavírus szigorítások. A különböző kantonok különbözőképpen reagáltak az elmúlt napokban megnövekvő koronavírus fertőzésekre, mely valószínűleg a nyaralásból visszatérők miatt nőtt. A kantonok leírásairól itt olvashatunk.

Hétfőn jelentették be, hogy Basel után Zürich kantonban, Svájc legnépesebb kantonjában is bevezetik augusztus 27-től az üzletekben a kötelező maszkviselést.  Így ez a hatodik kanton Svájcban, ahol ez kötelező lesz.





Az intézkedés szeptember végéig tart és a  pályaudvarokra és a zürichi reptérre  nem vonatkozik.

A cél, hogy a tartomány ne legyen rizikó-terület. Belgium például a napokban Svájc legnagyobb részét rizikó-területnek sorolta be.

Továbbá az éttermeknek kötelező lesz a vendégek elérhetőségét rögzíteni. Az éttermek belső részeiben, bárokban és klubokban egyidejűleg maximum 100 ember tartózkodhat, kinti helyen max. 300 fő.

A privát rendezvényeken több, mint 100 fő esetén kötelező a maszk viselése, vagy egy kidolgozott biztonsági intézkedés kell.

Egyébként Zürich kanton vezette be először a klubokba és bárokba a személyazonosítási kötelezettséget. A vendégeknek belépéskor fel kell mutatniuk a személyi igazolványukat és a mobilszámukat is meg kell adniuk.

Az interaktív kártya itt nézhető meg.

FORRÁS: www.blick.ch  www.srf.ch





Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.