Szijjártó szerint október 1-től marad a határzár

A határainkon a belépésekre vonatkozó korlátozó intézkedések fennmaradnak, tekintettel arra, hogy a vírus utánpótlását el kívánjuk vágni

– mondta Szijjártó Péter hétfőn a lengyel külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján az ATV kérdésére, hogy marad-e a határzár október 1-től.





Az új napi esetek száma Európa-szerte növekszik. Ez alól sajnos nem képeznek kivételt a térségbeli vagy éppen szomszédos országok sem. Mi úgy ítéljük meg, hogy a határainkon korábban életbe léptetett korlátozó intézkedések feloldása a járványügyi helyzet romlásához vezetne, és ez ellentétes azzal a célunkkal, amely úgy szól, hogy Magyarországnak működnie kell ”.

A külügyminiszter azt is elárulta, hogy a visegrádi országokra vonatkozó enyhébb szabályozás sem fog változni októbertől.

Ami enyhítés történt az első bejelentés után, hogy Magyarország elfogad 1 db nem Magyarországon készült negatív koronatesztet is (ha az a schengeni övezet országaiból származik, ill. az USA-ból vagy Kanadából, és angol vagy magyar nyelvű), valamint, hogy a karantén idejét lecsökkentették 10 napra, szeptember 21-től.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.