Brüsszelben lelőttek két svéd férfit ma este, a tettes szökésben van

Ma este két svéd állampolgárt megöltek Brüsszelben, lőfegyverrel. A feltételezett tettes azt állítja az IS tagja. Brüsszelben a legmagasabb szintű biztonsági-és terrorkészültség van érvényben, a rendőrség figyelmeztetett, hogy a gyanúsított továbbra is szökésben van.
Két svéd állampolgárt lőttek le ma este Brüsszelben. A rendőrség elmondta, hogy a lövések a belvárosban, a Place Sainctelette-től nem messze dördültek el. Az incidens 19 óra 15 perc körül történt. Az elkövetőt nem sikerült elfogni. A belvárost lezárták.

Frissítés 2023.október 17.

A feltételezett tunéziai férfit meglőtték, kórházban van, azonban még nem biztosak benne, hogy ő volt a lövöldöző. 

A közösségi médiában közzétett amatőr videón látható, amint egy narancssárga kabátos férfi robogóval hajt egy épület elé, majd leszáll, és közvetlenül két emberre tüzet nyit.

Egy ember az épületben keresett menedéket, ahova a fegyveres követte, és ott többször rálőtt. A videót közben törölték az X-ről.
Az interneten kering egy videó, amelyen a feltételezett lövöldöző arabul beszél és azt állítja Allah nevében cselekedett, a lövöldözést felvállalja. Azzal indokolja tettét, hogy bosszút akart állni a muszlimokon, és hogy az IS tagja. Állítása szerint megölt három embert.

A rendőrség terrorista cselekménynek nevezete a történteket.

20.45 óra óta játszik egymás ellen Belgium és Svédország válogatottja Brüsszelben a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében, melyet a félidőben megszakítottak, a nézőket felszólították, hogy ne hagyják el a stadiont.
A videót, amelyen a gyilkosság volt látható, törölték.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.