A 15 legfotogénebb kisváros Németországban

Németországi látnivalók

A német kisvárosok unalmasak lennének? Vannak köztük világhírűek, amik többet kínálnak, mint szűk utcácskák és Fachwerk épületek. Füssentől Bad Dürkheimig: az alábbi kisvárosok különösen szépek.

Az Instagramon is rengeteg képet találunk, mely ezt bizonyítja. Néhány kisvárosról többet, némelyikről kevesebbet. A Travelcircus utazási weboldal összeállított egy rangsort a 2018-as évből: Melyik kisváros állt akkor legelöl?
1. Füssen, Bayern

Füssen | Städtetrip Deutschland | Urlaub im Ostallgäu | Bayern

14 236 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 127 400

Egyszer az életben valószínűleg mindenki ellátogat Füssenbe, mert a várostól dél-keletre magasodik Neuschwanstein vára, amit minden évben mintegy 1,5 millió turista keresi fel a világ minden tájáról. A kulturális programok mellett (a régió hemzseg más kastélyoktól és váraktól), a tiszta hegyi tavak és az alpesi panoráma is vonzza a látogatókat.

2. Winterberg, Nordrhein-Westfalen

Climate Winterberg – Snow sure • Best time to visit • Weather

13 170 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 117 500

A Sauerland-i Winterbergbe való látogatás különösen azoknak a sportrajongóknak ajánlott, akik a sebesség szerelmesei. Nyáron és télen több kilométernyi pálya látogatható, amelyeken síelni, snowboardozni vagy hegyi kerékpározni is lehet.

3. Rothenburg ob der Tauber, Bayern

7 Quick Things To Know About Germany's Charming Rothenburg Ob Der Tauber - TravelAwaits

10 930 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 69 100

Ez a középkori város pihentető sétákra hív. Nem is annyira a múzeumokat kell itt felkeresni, sokkal inkább az óvárosban érdemes barangolni, melynek hagyományos favázas házait és a történelmi városfalát látni kell.
4. Kühlungsborn, Mecklenburg-Vorpommern

Hafenpromenade Kühlungsborn - Mecklenburg-Vorpommern

7 210 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 60 400

Szereti a tengert és a strandot? Akkor érdemes felkeresni az Ostseebad Kühlsbornt, nem messze Rostocktól. Németország leghosszabb tengerparti sétánya 4 kilométer hosszan csábítja Önt egy sétára vagy egy délutáni italra a számos tengerparti bár egyikében.

5. Cochem, Rheinland-Pfalz

Reichsburg, Cochem - Mosel-Touristinformation

4 998 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 59 000

Feltétlenül látogasson el a fenséges Reichsburg Cochembe. Először a sziklát kell meghódítani, amelyen a vár trónol – ez azonban nem ajánlott kezdő túrázok számára.

6. Heiligenhafen, Schleswig-Holstein

Heiligenhafen Badestrand - Ostsee Strand Infos auf Ostseemiete.de

9 122 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 52 100

Azt gondolhatnánk, hogy az Ostsee fotogénebb, mint a zord Nordsee. A legtöbbet fényképezett kisvárosok hatodik helyén: Heiligenhafen, amely a Ostsee Wagrien-félszigetének csúcsán található. A tengerbe benyúló mólón kisétálva élvezheti a gyönyörű kilátást a szomszédos Fehmarn szigetre.
7. Meersburg, Baden-Württemberg

Meersburg

5 617 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 50 000

Elsősorban költőknek, gondolkodóknak és borbarátoknak, de minden kirándulónak szép élmény lehet Meersburg.Bodeni-tó festői partján fekszik és szőlő ültetvények veszik körül – az egyiken áll Annette von Droste-Hülshoff költő háza a „Fürstenhäusle”, kastély és vármúzeum is található. Hajóval meglátogathatjuk Insel Mainau virágszigetet. A városban termál fürdő és strand is van.

8. Monschau, Nordrhein-Westfalen

Mittelalterliches Monschau: zu jeder Jahreszeit eine Reise wert - Reiseziele Deutschland

12 443 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 41 500

Keskeny utcák, macskakövek, favázas házak: Monschau egy bájos gyógyüdülőhely, kiváló levegővel, de a hely a történelmet kedvelőknek is sokat kínál. Itt található például a „Vörös Ház”, amely a gazdag Scheibler ruhagyártó család székhelye volt. Akit érdekel a 18. és 19. század közötti polgári élet, itt jó helyen jár.

9. Burghausen, Bayern

AGB | VISIT BURGHAUSEN

18 155 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 31 400

Találja ki, vajon miért hívják Burghausent Burghausennek! Igen, pontosan azért, mert található ott egy vár (Burg zu Burghausen), amely 1.051 méter hosszúságával a világ leghosszabb várkomplexuma is egyben. Bejárása néhány órát is igénybe vehet, de sok felfedezni valót találunk közben, többek között a gasztronómia terén is.

10. Beelitz, Brandenburg

Beelitz Heilstätten - meine erste UrbanEx Tour | AchterDeWisch

11 963 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 28 700

Beelitzt nem csupán a spárga miatt érdemes felkeresni, amint azt az Instagramon található számos fénykép is bizonyítja: a legnépszerűbb a Beelitz közelében található üresen álló kórházépület. A magasban sétálhatunk a 320 méter hosszú lombkorona sétányon, ami az egykori klinika teljes területén keresztülnyúlik.
11. Kronach, Bayern

Hans Dickers Ente gewinnt das 6. Kronacher Entenrennen – Kolpingsfamilie Kronach

17 564 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 27.916

A festői dolgokat kedveli? Akkor keresse fel a német reneszánsz egyik legfontosabb festőjének, Lucas Cranachnak a szülőházát a Frank-erdő tövében. Különféle vezetett túrákon ismerhetjük itt meg a kronachi polgár életét és munkásságát.

12. Sassnitz, Mecklenburg-Vorpommern

Von Sassnitz aus Rügens Landschaft erleben - Insel Rügen | Das Online-Magazin der Insel Rügen. : Insel Rügen | Das Online-Magazin der Insel Rügen.

9.186 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 27 700

Látogassa meg, mielőtt a Königsstuhl–Rügen nevezetessége és a Ostsee partjának valószínűleg a legvonzóbb látványossága – örökre eltűnik, mivel a Jasmund Nemzeti Park krétaszikla képződményéről a heves időjárás miatt újabb és újabb darabok szakadnak le.

13. Bad Tölz, Bayern

Tölzer Christkindlmarkt: Erst Versuchsballon, heute Aushängeschild | Bad Tölz

19 000 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 27 600

A fürdőváros Münchentől 50 kilométerre délre, az Isar folyónál található. Az Altlandkreis Bad Tölz gazdasági és kulturális központját képviseli, óvárosáról, a hegyek közelségéről és a Tölzer Leonhardifahrt-ról ismert. A „Der Bulle von Tölz” krimisorozat minden rajongójának kötelező. Itt a kulisszák mögé nézhet!

14. Thale, Sachsen-Anhalt

Seilbahn Thale | MDR.DE

17 247 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 26 600

Aki szereti a túrázást, az feltétlenül tegye meg a híres Hexentanzplatzra vezető utat, gyalog vagy felvonóval. Rendszeresen tartanak előadásokat a hegyi színházban, például Shakespeare, Szentivánéji álom darabját, de ne feledkezzünk meg az április 30-i Walpurgis éjszakáról, melyet itt tűzzel és jelmezekkel ünnepelik.

15. Bad Dürkheim, Rheinland-Pfalz

100% Pfalz • Urlaubsregion Bad Dürkheim

18 575 lakos

Hány alkalommal jelölik az Instagrammon: 25 100

A fürdőváros a német borászati út legszebb részén található. A település neve mindent elmond, rengeteg pincészet van itt. Vegyen mély lélegzetet nemcsak a szőlőültetvények mentén tett séták során, hanem a sólepárló építmény (Gradierwerks) közelében is, amely a leghosszabb ilyen jellegű építmény Németországban, ahol sós víz csorog le az ecsetfák falain és a levegő sós részecskékkel gazdagodik.

www.welt.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.