Markus Söder aggódik a “másképp gondolkodók” miatt

Söder bajor miniszterelnök aggódik a “másképp gondolkodók” egyre inkább szektaszerű mozgalma miatt.

Az észrevehető radikalizálódás fényében az alkotmányvédőknek többet kellene foglalkozniuk velük.

A bajor miniszter hasonlóságot lát a “Reichsbürger mozgalommal.

Markus Söder szerint a hatóságoknak intenzívebben kell foglalkozni a “másképp gondolkodók – Querdenker” mozgalommal. Nagyon aggódik a koronavírus-intézkedések elleniQuerdenker” mozgalom kialakulása miatt.

Az úgynevezett “Querdenker“-ek egyre szektaszerűbbé váltak. A CSU elnöke, Söder az érvektől való elszigeteltségről és radikalizálódásról beszélt.

Mindenkinek alaposan meg kell néznie, kivel tüntet együtt” – figyelmeztetett Söder.A jobboldali szélsőségesek, Reichsbürger-ek, antiszemiták és az abszurd összeesküvés-elméletek követői, akik még a sátánizmussal is vádolják a politikát.”

“A hatóságoknak alaposan meg kell vizsgálni mi is van most kialakulóban. A tüntetéseken résztvevő csoportok közül sokan “másik államot” akarnak.”

Söder a “Reichsbürger“-ek példájára hivatkozott, akiket a hatóságok eleinte alábecsültek, de aztán megtapasztalták, hogy a teljesen abszurd elképzeléseik ellenére komoly veszélyt jelenthetnek az államra és az életre.

Södernek kellemetlen érzése van, mivel szerinte a “Querdenker“-eknél sem más a helyzet.

A november 7-i anti-korona demonstráció Leipzigban a”Querdenker” mozgalom szervezésében elfajult. A mintegy 20 000 résztvevővel történt demonstráción az előírt szabályokat nem tartották be, pl. maszkviselés. Erőszakos összecsapások is történtek, miután a rendőrség a korona-szabályok megsértése miatt idő előtt feloszlatta a tüntetést.
Mi a Reichsbürger mozgalom?

A Reichsbürger mozgalom többnyire olyan egyénekből, ritkábban szektaszerű kis- és mikrocsoportokból áll, akik tagadják a Németországi Szövetségi Köztársaság mint legitim és szuverén állam létét, és elutasítják annak jogrendszerét.

Az úgynevezett “birodalmi polgárok” által képviselt ideológiák gyakran magukban foglalják a demokrácia elutasítását, a monarchizmus ideológiai elemeit, a jobboldali szélsőségességet, a történelmi revizionizmust és egyes esetekben az antiszemitizmust vagy a holokauszt tagadását.

Egyetértenek a nyitott és pluralista társadalom elutasításával, és megtagadják többek között az adók és bírságok fizetését, valamint a bírósági végzések és a közigazgatási határozatok betartását.

A Reich “klasszikus” állampolgárai azt állítják, hogy véleményük szerint a Német Birodalom (Deutsche Reich) továbbra is létezik.
Attila Hildmann lakását átkutatták

A brandenburgi rendőrség november 17-én, kedden, átkutatta a vegán séf, Attila Hildmann brandenburgi lakását, aki magát „ultrajobboldalinak” és összeesküvés-prédikátornak nevezi.

A kutatást a bíróság veszélymegelőzés céljából rendelte el, erősítette meg a rendőrkapitányság szóvivője, Torsten Herbst kedden.

Hildmann a Telegram hírcsatornáján megerősítette a rendőri műveletet.

Herbst rendőrségi szóvivő szerint Hildmann ellen több vizsgálat is folyamatban van a Cottbus-i ügyésznél, ideértve a népuszítás gyanúját is.

A rendőrség 6 laptopot és számítógépet, több mobiltelefont és egyéb adathordozót foglalt le.

A rendőrség szóvivője a “Tagesspiegel” -nek azt mondta: “Megtaláltuk, amit kerestünk.

A cél az volt, hogy megnehezítsék a további bűncselekmények elkövetését az interneten” – számolt be Herbst. Ezen kívül a rendőrök szóbeli felvilágosítást adtak, hogy veszélyes személyként megfigyelés alatt tartják.

Im Visier des Staatsschutzes: Vegan-Koch Attila Hildmann

Attila Hildmann ebben a videóban a tervezett járványügyi törvény veszélyeire hívja fel a figyelmet

 

FORRÁS: www.ntv.de www.welt.de

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.