A németeket a bevándorlás foglalkoztatja a legjobban egy közvélemény-kutatás szerint

A németek számára a bevándorlás a legfontosabb kérdés jelenleg. Ez derül ki az ARD Morgenmagazin számára készített DeutschlandTrend felméréséből. Németország vezető pártjai továbbra is folyamatosan veszítenek népszeűségükből.
A bevándorlás témája jelenleg minden más témánál jobban érdekli a németeket. Az ARD reggeli műsorának DeutschlandTrendjében a megkérdezettek 44 százaléka nevezte meg ezt a legfontosabb politikai problémaként, amellyel a politikusoknak sürgősen foglalkozniuk kellene.

A második helyen

  • a fegyveres konfliktusok/béke/külpolitika állt 18 százalékkal,
  • harmadik helyen a nyugdíjak/az idősek biztonsága (13 százalék),
  • majd a gazdaság (11 százalék),
  • valamint az infláció és az adók (egyenként 10 százalék).

Más prioritások, mint a környezetvédelem/klímaváltozás (1 százalék) vagy a bérek és a társadalmi igazságtalanságok (egyenként 3 százalék), amelyeket a válaszadók korábban fontosnak tartottak, ezen a héten egyértelműen háttérbe szorultak.
A közelmúltbeli bajorországi és hesseni tartományi választások után a jelenleg kormányzó pártok továbbra is nyomás alatt állnak a szövetségi politika jelenlegi hangulatában.

Az ARD reggeli magazinja számára készített DeutschlandTrend szerint a szövetségi kormányt együtt alkotó pártok már csak a választók egyharmadának a tetszését élvezik, ha jövő vasárnap szövetségi választások lennének, a CDU/CSU egy százalékpontot nyerne az előző hetihez képest, és 29 százalékkal továbbra is a legerősebb parlamenti frakció maradna.

Az AfD szintén egy százalékpontot javíthatna, és 23 százalékot szerezne, ami új csúcsot jelentene a jobboldali pártnak a DeutschlandTrendben.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.