Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Baden-Württemberg néhány városában

Kijárási tilalom Németországban, Baden-Württembergben

Baden-Württembergben a korona hot-spotokban éjszaki kijárási tilalmat vezetnek be. Erről döntött Baden-Württember kormánya december 3-án.

Ez olyan körzetekben lesz érvényes, ahol a fertőzések száma meghaladja a 200 fő / 100.000 lakos / 7 nap adatokat.

Ezen kívül még más korlátozásokat is bevezethetnek ilyen esetekben. Részleteket december 4-én, pénteken tudhatunk meg, erről rendeletet is írnak majd.





Kivételek a kijárási tilalom alól pl. sürgősségi orvosi ellátás vagy a munkahelyi okok. Kutyát sétáltatni lehet, de az élelmiszer vásárlás már nem számít nyomos indoknak.

Jelenleg érintettek Mannheim, Pforzheim, Heilbronn, Kreis Calw, Landkreise Tuttlingen, Schwarzwald-Baar-Kreis és Lörrach, ezeken a területeken van az úgynevezett hétnapos előfordulás, (Sieben-Tage-Inzidenz) vagyis az 1 héten belül 100 000 lakosra jutó új fertőzések száma meghaladja a 200-as határt. Így ezekben a városokban várható, hogy bevezetik az esti kijárási tilalmat, hogy mikor, Mannheimon kívül még nem tudni.

Peter Kurz Mannheim polgármestere már korábban bejelentette, hogy Mannheimban az éjszakai kijárási tilalom december 4 – december 14-ig lesz érvényben, 21:00 – 05:00-ig.

A lakóhely elhagyásához alapos indok kell majd. Az ellenőrzéseket megnövelik, de pénzbüntetés egyelőre nem lesz.

A német cikk szerint nem vezetnek be kijárási igazolványt.





www.swr.de www.ntv.de www.pz-news.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.