Ausztria-450 Euro egyszeri kifizetés a munkanélkülieknek a korona-krízisben

Ausztriában a korona-krízis miatt egyszeri kifizetésként 450 Euro-t kapnak a munkanélküliek. A pénzt automatikusan küldik ki az arra jogosultaknak.

BécsJúliusban döntött az osztrák kormány arról, hogy a munkanélkülieket a korona-krízisben egy egyszeri, 450 Euro-s kifizetéssel segíti.

A pénzt szerdán, szeptember 2-án utalták ki.

Ez összesen 180 millió Euro kifizetését jelenti 400 000 jogosultnak, közölte az osztrák munkaügyi minisztérium.





Erre azok jogosultak, akik 2020. május 1. és augusztus 31. között minimum 60 napig munkanélküli segélyt vagy sürgősségi segélyt (Notstandhilfe) kaptak.

A pénzt automatikusan utalják, nem kell külön igényt benyújtani.

Azok is jogosultak erre, akik a kifizetés idején már nem munkanélküliek. A bónusz összegét nem vonják le sem a munkanélküli segélyből, sem a sürgősségi segélyből vagy a szociális segélyből. (Mindestsicherung).

Az osztrák munkaügyi miniszter Christine Aschbacher (ÖVP) egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rászorulóknak további intézkedések keretében fognak még támogatást nyújtani.

Különösen azok álltak nagy kihívás előtt az elmúlt hónapokban, akik a krízis miatt, önhibájukon kívül veszítették el a munkájukat” – mondta.





Kb. 160.000 Bécsben élő kap az egyszeri segélyből. 60.000 ember kapja meg Alsó-Ausztriában, Felső-Ausztriában és a Steiermarkban külön-külön 45.000 ember, Tirolban 30.000, Kärntenben és Salzburgban külön-külön 20.000 ember, Vorarlbergben 15.000 és Burgenlandban 10.000 rászorulónak jár az egyszeri 450 Euro-s bónusz.

FORRÁS: www.derstandard.at


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.