Ausztriában és Magyarországon is kapnak bónuszt a dm dolgozók októberben

Nagy az öröm Ausztriában a dm dolgozói között. Az ottani vezetés úgy döntött, minden vállalati alkalmazott 400 Euro értékben kap korona-bónuszt, írta a heute.at osztrák online magazin.

Sok dolgozó érzi úgy, hogy amióta kitört a korona-vírus járvány, különösen nagy fizikai, lelki és anyagi kihívásokkal kell szembenézniük, legyen az munkában vagy magánéletben.





A szolidaritás jegyében minden dolgozó, pozíciótól és jövedelemtől függetlenül október közepén egy rendkívüli korona-bónuszt kap 400 Euro értékben, melyet a dm üzletekben levásárolhatnak és a dm fodrász-és kozmetikus szalonoknál beválthatják.

A dm ausztriai vezetője Petra Mathi-Kogelnik így nyilatkozott:

Improvizáció, stressz-megoldóképesség, empátia és rugalmasság, ezekre volt különösen nagy szükség. Egyik oldalról a változó hivatali szabályozások miatt, de a megváltozott vásárlói szokások miatt is.

Ehhez még hozzájött a maszk-kötelezettség és további olyan intézkedések, mellyel a fertőzési rizikót a vásárlók és a dolgozók számára is csökkentenünk kellett.





A szolgáltató részen dolgozó kollégák is veszteségeket szenvedtek el a rövidített munkaidő miatt, miközben a stúdiók bezártak, elestek a borravalótól is. Sok dolgozó a magánéletében is kihívások elé lett állítva.

A jó hír az, hogy a német drogérialánc magyar leányvállalata, a dm Kft. is úgy döntött, hogy 50.000 Ft. bónuszt adnak utalvány formájában a magyarországi dm üzletek dolgozóinak az októberi fizetésük mellé.

Ezzel is megköszönve a dolgozóinak a járványhelyzetben tanúsított munkáját, kitartását, szakmai és magánemberként mutatott hozzáállását. – írta a Forbes.hu magazin.

A németországi dm vezetés egyelőre még nem jelentett be hasonlót.





Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.