Jövő héten hőség várható Németországban!

Jön a hőség Németországba

Csak még néhány felhő, aztán kezdődik: a “Yona” anticiklon nemcsak meleget hoz, hanem sok napsütést is Spanyolország felől. A hétvégi enyhe hőmérséklet-csökkenés után a jövő héten kezdődik újra a nyár.




Hétfőtől a szél iránya megváltozik, és nagyon meleg levegő áramlik be. Hétfőtől csütörtökig minden nap elérjük a 30 fokos határt Németországban. Szerda lesz az év eddigi legforróbb napja, akár 35 fokra is számíthatunk, szinte az egész országban elérhetjük akár a 30 fokot is.

– mondta Dominik Jung diplomás meteorológus.

Wetter in Deutschland: Vorhersage und Prognosen für schwüle und tropische Nächte | wetter.de

Meteorológus dr. Karsten Brandt a Donnerwetter.de-től azt mondta a BILD-nek:

Valójában ez most a nyár első hőhulláma. Éjszaka alig 20 fok lesz a városokban, nappal pedig akár 35 fok is lehet. Csütörtök még melegebb és párásabb időjárás jön.

Vajon meleg nyarunk lesz? Brandt  szerint a mostani meleg egy hőhullám a Földközi-tenger felől és még nem dőlt el, hogy a nyár milyen lesz, de a kilátások jók.

>>> Németország fürdőtavait itt nézheted meg




A hangsúly valószínűleg többek között keletre és északkeletre fog kerülni. Az előrejelzések szerint akár 38 fok is lehet, a városokban akár 40 fok is. Szerdától pedig a 35 fok már 40 fokosnak is tűnhet.

A német meteorológiai szolgálat (DWD) szintén szerdától 35 fok feletti maximális hőmérsékletre számít. Éjszaka sem megy majd 20 fok alá, ami egy trópusi éjszakának felel meg.

A DWD szerint hétfőn több, mint 30 fokos hőmérsékletet érnek el a Mosel és a Saar vidéken, valamint a Rajna közelében, vagyis Franciaországhoz közeli területen. Ezenkívül csak gyenge vagy mérsékelt szélfújásra lehet számítani.

Kedden északon és középen többnyire barátságos és száraz, délen többnyire napos idő lesz. Nyugaton és délnyugaton 30-32 fokot, északon 22 fokot éri el a hőmérséklet. Csütörtökön még melegebb és párásabb idő lesz, helyi viharok előfordulhatnak!





Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.