Törölték a német “Querdenken 711” anti-korona mozgalom YouTube csatornáját

Törölték a német anti-korona mozgalom Youtube csatornáját

Miután az “Querdenken 711” csatornát felfüggesztették a YouTube irányelveit sértő tartalom feltöltése miatt, mára véglegesen törölték. Michael Ballweg szóvivő elmondta, hogy most egy európai, decentralizált alternatívát próbálnak kiépíteni.




A YouTube törölte a „Querdenken 711” mozgalom csatornáját, amelyet időközben a német titkosszolgálat már megfigyelt.

Az “Querdenken 711” -et első lépésben figyelmeztették olyan tartalom feltöltése miatt, amely megsértette a YouTube félretájékoztatási irányelveit – mondta a cég szóvivője.

Ezt követően a csatornát kezdetben blokkolták, így a német járványügyi intézkedések kritikusai már nem tölthettek fel több videót a csatornára.

A felfüggesztés során egy másik csatorna használatával próbálták elkerülni a végrehajtást, és ennek eredményeként mindkét csatornát törölték. A „Querdenken 711” utoljára körülbelül 75 000 követővel rendelkezett a YouTube csatornán.




A “Querdenken 711” mozgalom Stuttgartból ered, a 711 Stuttgart előhívó telefonszámát jelenti. Támogatói hónapok óta rendszeresen vonulnak ki az utcára a német kormány járványügyi intézkedései ellen tüntetve, melyeket az utóbbi időben rendszeresen betiltanak azzal, hogy a résztvevők nem hordanak maszkot és nem tartják be a kötelező távolságot.

A legutóbbi ilyen berlini tüntetésen rendőrségi adatok szerint 300 embert tartóztattak le, kb. 3.000 fős tüntetés volt, és több, mint 3.000 rendőr lépett fel a tüntetők ellen.

A „Querdenken 711” mozgalmat Baden-Württemberg és Németország titkos szolgálatai is megfigyelés alá vették, ezt be is jelentették.

A megfigyelésnél olyan dolgokat is bevethetnek, mint bankszámlák és a pénzügyi mozgások átvilágítása.

A “Querdenken 711” szóvivője, Michael Ballweg cáfolta, hogy egy letiltott videót másodszorra is feltöltöttek volna egy másik csatornára. „Egyáltalán nincs második csatorna.

Elmondta, hogy 2020 végén ügyvéd segítségével még sikeresen harcoltak az egyes YouTube-videók törlése ellen. “A YouTube ellen az önkényes törlések miatt eddig minden per sikeres volt.”




A “Querdenken 711” a tevékenységét most az európai Peertube segítségével folytatja, jelentette be Ballweg.

Ez egy olyan szoftver, amellyel platformokat lehet működtetni a videók és közvetítések közzétételéhez.

A projekt azt hirdeti, hogy decentralizált, ingyenes és átlátható.

Hasonlóan a Telegram üzenetküldő szolgáltatásához, sokan ott találtak menedéket az alternatív gondolkodók közül, akiket más helyekről töröltek.

Legutóbb Berlinben keményen fellépett a rendőrség a tüntetők ellen. A tüntetés nem volt engedélyezett.

A stuttgarti 2021. április 3-i Querdenken 711 demonstráció, a rendőrség itt nem avatkozott be, a tüntetés engedélyezett volt.

 

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.