Április 7-én szavaz a német parlament a kötelező védőoltásról

Jön a kötelező oltás Németországban? Április 7-én kiderül

A német parlament jövő csütörtökön, április 7-én akar szavazni a kötelező védőoltásról. Scholz kancellár a kötelező védőoltás mellett szólalt fel néhány nappal a döntő jelentőségű parlamenti szavazás előtt, Lauterbach egészségügyi miniszter is támogatja.




Olaf Scholz kancellár ismét felszólalt a kötelező védőoltás bevezetése mellett. Szerinte ez a helyes út.

A parlamenti javaslatok között szerepel a

  • kötelező oltás bevezetésének elutasítása,
  • a 18 éves kortól való bevezetése, Frissítés: Erről most nem tárgyalnak, lekerült az asztalról
  • 50 éves kortól való bevezetése,
  • Frissítés: új javaslat 60 a év kor feletti bevezetése
  • valamint van egy javaslat a fokozatos kötelező oltás bevezetésére is, melyet csak súlyos járványügyi helyzetben alkalmaznának.

Lauterbach optimista a bevezetést illetően

Lauterbach német egészségügyi miniszter hisz abban, hogy az általános kötelező védőoltást sikerül megszavazni a parlamentben. Véleménye szerint április 7-én elfogadja a parlament a megfelelő javaslatot, ami a 18 év felettiekneknek szóló lenne.

A kötelező védőoltás témájában jelenleg megoszlanak a vélemények. A német parlament csütörtökön hoz végső döntést arról, hogy kötelező lesz-e az oltás, ha igen kire fog vonatkozni és hogyan valósítható meg.




Az egészségbiztosítók szervezési okokból problémásnak tartják az általános koronaoltási követelmény végrehajtását. Nem biztos, hogy van-e elegendő papír a szükséges 60 millió levélhez, mivel általános papír hiány van Európában.

Az intenzív osztályokon dolgozó vezető szakemberek az őszre és a télre való tekintettel 50 éves kortól indokoltnak tartják a kötelező védőoltást. Szerintük ősszel újabb koronavíurs, influenza, és RSV-vírusos fertőzési hullám ér el minket.

Stephan Pilsinger CSU egészségügyi szakember szerint viszont a lakosság körében nem fogadják el az általános oltási kötelezettséget, ha ezzel egyidejűleg enyhülnek a koronaintézkedések. Szerinte a nagy koalició túl sokáig húzta a kérdést, és most már késő.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.