Tirol, Csehország és Szlovákia a vírus mutáns által fertőzött terület besorolást kapja

Határellenőrzés Németországban

Vasárnaptól, február 14-től Németország szigorítja a beutazást Csehországból, Tirolból és Szlovákiából.

Ezek a területek lettek besorolva az RKI listája szerint február 12-től a vírus mutáns által veszélyeztetett területek közé, Tirolból kivétel Lienz (Osttirol), Jungholz, Rißtals, Vomp, Eben am Achensee.





Amelyik terület ebbe a besorolásba esik, onnan a beutazást különösen megszigorítják.

Ez azt jelenti, hogy a repülő, busz és vonatjáratokat korlátozzák ill. beszüntetik, és csak német állampolgárok ill. németországi lakcímmel rendelkező külföldiek utazhatnak be Németországba.

Szakemberek szerint az új vírusmutánssal olyanok is megfertőződhetnek, akik már átestek egy koronavírus fertőzésen.

A határellenőrzést már szombat éjjel megkezdik.





Ilyen besorolást kapott korábban az RKI oldalán pl. Nagy-Britannia és Portugália is.

Innen is csak német állampolgárok utazhatnak be jelenleg, vagy olyanok, akiknek németországi lakcímük van, ill. orvosi személyzet és áruszállítók.

Az innen érkezők beutazási szigorításáról január 28-án írtunk, a 3 fajta új besorolásról  Németország január 24-én döntött.

Ezek alapján a vírus mutáns által magasan fertőzött területekről érkezők csak negatív korona teszttel léphetnek be az országba és a 10 napos karantén kitöltése kötelező. 





A szállítmányozás továbbra is működhet, de ilyen esetekben a vezetőknek is szükségük van egy negatív koronavírus tesztre.

Az EU azt kéri Németországtól, hogy az ingázókat engedjék szabadon mozogni, mivel az EU országok között nemrég született egy ilyen egyezmény, de ezt a német belügyminiszter egyelőre elutasítja:

“A németországi lezárások sikeresek, Németország megakadályozta a vírus terjedését. Azonban a szomszédos országok felé aggodalommal tekintünk a vírus-mutánsok miatt és nem nézhetjük tétlenül, hogy ez hozzánk is átjöjjön.”

– mondta Seehofer.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.